ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak’ın açtığı 50. Olağan Meclis toplantısında TOBB’un 73. Mali Genel Kurulunu başarıyla tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi olan yerli otomobil üretmeyi TOBB’un başarıyla yerine getireceğini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Genel Kurulumuza ilk gün Başbakanımız ve muhalefet parti temsilcileri, ikinci gün Cumhurbaşkanımız katılmıştır. Cumhurbaşkanımızın yerli otomobili sizlerin üretmenizi bekliyoruz demesi üzerine TOBB olarak üzerimize büyük sorumluluk aldık. Elbette Türkiye kendi yerli otomobilini üretmelidir. Yerli otomobili Adana’da üretmeye talibiz. Çünkü otomobil üretmek için Adana geçmişte de bugünde de sanayi kültüründe önder olan bir şehirdir. Türkiye’nin en modern otobüslerini üretip dünyaya ihraç eden Temsa buna bir örnektir”

KURULACAK TARIM İHTİSAS OSB ADANANIN MENFAATİNEDİR

Buğday’ın üreticilerin ilk hasad dönemi olduğunu da hatırlatan Başkan Bilgiç, “Üretici para kazanmaya başladığı ilk ürün buğdaydır. Ardından diğer ürünler gelmektedir. Buğday’da üreticilerimizin yüzünün gülmesini, hububatçı üyelerimizin para kazanarak ekonomiye katmadağer üretmelerini diliyorum. Karataş ilçemizde düzenlenen ‘Karpuz Festivali’nde aktif rol aldık. Adana karpuzu adına güzel bir başlangıç oldu. Türkiye’nin her köşesinde Adana karpuzuna rastlarsınız. Bundan Adana karpuzu üretenin, ticaretini yapanın sürdürülebilir tarım için daha çok kazanç sağlamalarını bekliyoruz. Karpuz Festivali geleneksel hale getirilerek Adana Karpuzunun iyi tanıtılması gerekmektedir. Karpuz fidelerinin çoğu Antalya’dan tedarik edilmektedir. Karataş’ta kurulacak olan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bu fideler yetiştirilirse giden paralarımız Adana’da kalır”

BORSA KOMPLEKSİMİZ MISIR HASADINA YETİŞECEK

Borsa Kompleksini mısır hasadına yetiştirme amacında olduklarını da belirten Başkan Bilgiç, “Kompleksimizin kaba inşaatı tamamen bitti. Şuan ince işlere girmeye başladık. ‘Lisanlı Depoculuk’ şirketimiz kuruldu. Elektronik alım satım salonu ve akredite laboratuvarlarımızla mısır hasadına yetiştirmeyi hedefledik. Bu proje sadece Adana için değil, bölgemiz için önemli bir projedir. Bu proje ile borsamız işlem hacminin 25 milyar TL’ye kadar artış göstermesini beklemekteyiz.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından ATB meclis gündem maddelerine geçildi.