Haluk Yıldız ziyareti kapsamında ilk olarak tüm bölüm yöneticileri ile birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrasında fabrika geneli ve üretim hatlarını gezerek bilgi alan Haluk Yıldız, öğle yemeğinde ise tesis çalışanları ile bir araya geldi. Burada tesis çalışanlarına kısa bir konuşma yapan Haluk Yıldız, tüm çalışanlarına 4 konuda tavsiyede bulundu. İlk olarak herkesin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Yıldız, karlılığın bir şekilde telafi edilebileceğini ancak iş kazalarının hiçbir şekilde telafi edilemeyeceğine dikkat çekti. İkinci tavsiye olarak tüm çalışanlarını sürekli öğrenmeye açık olmaları ve kendilerini her geçen gün biraz daha geliştirmeleri konusunda uyaran Yıldız, bu yıl Kastamonu Entegre bünyesinde Kalite Çemberleri ve Beyaz-Mavi yaka çalışanlarına özel olarak birçok konu başlığı altında eğitimler  verilmekte olduğunu hatırlattı.Üçüncü olarak, çalışanların şirkete olan bağımlılıklarını artırmak için daha fazla sosyal faaliyet ortamı oluşturduklarını söyleyen Yıldız, ayrıca organizasyonel iklimin de pozitif olması gerektiğinin altını çizdi .Yıldız son tavsiyesinde ise sürdürülebilirlik kavramının önemine vurgu yaparak, “üretim yapılırken sürekliliğin korunması çok önemli bir husus, bunu açarsak  kullanılan hammadde ve tüketim değerlerinin azaltılması, bunu yaparken de çevre ve doğanın ön planda tutulması gerekiyor.” dedi.

 

ÖNERİLERİ KABUL EDEN PERSONELLER

Yıldız bu çercevede bu yıl öneri sistemini de aktif ettiklerini hatırlatarak, tutkalda kullanılan kondens suyunun kazan işletmede kullanılarak enerji, su ve kimyasal madde kullanımında tasarruf sağlanması önerisiyle Yunus Yalçın’a, tutkal kullanma işlemi sırasında uygun vana kullanılarak tasarruf sağlanmasını öneren Hayrullah Fındık’a, chipper çıkışında roller elek montaj edilerek kullanılmasını öneren Serhan Erkayıran’e ve kurutucunun refiner kapasitesine göre oransal çalışması ve bunun sonucunda enerji tasarrufunun sağlanmasını öneren Muhammed Rüzgar’a ödüllerini verdi. Haluk Yıldız ayrıca ‘Kalite Çemberi’ ödülleri kapsamında, tutkal yapımında vakum esnasında ortaya çıkan formaldehit gazının engellenmesini sağlayan Ekol Takımı ile sevkıyat yükleme süresinin kısaltılmasını sağlayan A Takımı’na ödüllerini verdi.

 

YILDIZ, TESİS ÇALIŞANLARI İLE MAÇ YAPTI

Yıldız, ziyareti sırasında ayrıca tesis çalışanlarını sporu teşvik etme amacıyla kurulan Sabahattin Yaz Futbol Tesisleri’nde şirket çalışanlarını ile futbol maçı yaptı. Spor yapmanın insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirten Yıldız, spor yapan insanların daha sağlıklı olduğunu, sağlıklı insanlarınsa işlerinde daha başarılı ve verimli olduğunu söyledi.


Ziyareti kapsamında Haluk Yıldız ayrıca fabrikanın genel durumu ve hat kapasiteleri hakkında tesis müdürleri ve şefleri ile toplantı yaparak, tesisin gelecek yıl için projelerini ve verimlilik çalışmalarını inceledi.

 

“HALUK YILDIZ’IN ZİYARETİ AYRI BİR MOTİVASYON SAĞLADI”

Bu arada Kastamonu Entegre Adana MDF Tesisleri Direktörü Ergin Turan, Haluk Yıldız’ın yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fabrika çalışanları için bu ziyaretin ayrı bir motivasyon sağladığını kaydetti. Tesislerinde mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu ham ve melamin kaplı yongalevha, MDF, laminat parke ve Evogloss (parlak panel) üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Ergin Turan, 2012 yılında faaliyete başlayan Kastamonu Entegre Adana MDF Tesisleri’nin Türkiye’de son yıllarda yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi olduğunun altını çizdi. Yaklaşık 130 milyon Euro’ya kurulan tesiste 500’ü aşkın insanı istihdam ettiklerini belirten Turan, “Tesisimizde üretim çeşitliliğimiz ve üretim kapasitemiz arttıkça, istihdam sayımızda artacak. Amacımız bölge ekonomisine katkıda bulunurken, ürün çeşitliliğimiz ve kalitemiz ile de pazardaki payımızı artırmak.” dedi.