Çukurova’da 2015 yılı ilk narenciye bal hasadı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kampüsü’nde gercekleştirildi. 6. Narenciye Balı Hasat Töreni’nde 2015 Altın Arı Ödülü de sahibini buldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, AOSB, oda ve borsa başkanları ile yöneticileri, Bal Tanıtım Derneği Başkanı, bal üreticileri ve konuklar katıldı.

2015 Altın Arı Ödülleri Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Eren Akçiçek ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel’e verildi.

BALIN ÖNEMİNİN KAVRANMASI İÇİN DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMELİYİZ

Ödül töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Herkesin ağzı bal tadında olsun. Tabii ki bal ve zeytinyağı dünyada insanlığın keşfettiği ilk ilaçlardır. Balın öneminin kavranması noktasında daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın gelişme çağından itibaren şekerli ürünleri tüketmeye ağrılık vermeleri, bal gibi doğal gıdaları kenarda tutmaları bir ziraat mühendisi olarak ve bir baba olarak itiraz ettiğim bir durum. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi doğal ürünlerin öneminin kavranmasına yönelik çalışmaların artacağı bir dönem olur. Beslenmede doğal, organik ürünlerin öne çıkması için çaba harcıyoruz. Bugünkü Altın Arı Ödül Töreni’nin de, bu hassasiyetlerimizin dikkate alınmasına ve bu konuda gerçekleştirilmesi gerekenlerin yapılmasına vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere ve törene katılanlara teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

HASADI VE SAĞIMI BİZZAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Altın Arı Ödüllerini kazananlara teslim eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha sonra davetli ve konuklarla birlikte yılın ilk narenciye balı hasadını gerçekleştirmek üzere kampüste hazırlanan alana geçti. Bal hasadı kıfayeti giyen Başkan Sözlü, sağımı bizzat gerçekleştirdi.

Hasadı yapılan, sağımı gerçekleştirilip kavanoza doldurulan ilk balın satışı da açık artırma yöntemiyle yapıldı.

HÜSEYİN NURİ ÇOMU: “HÜSEYİN SÖZLÜ, HER CAMİAYA AĞABEYLİK YAPIYOR, SAHİP ÇIKIYOR.”

Açık artırma sırasında söz alan geçen yılın ağası Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Başkan Hüseyin Sözlü’nün, Adana’da her kesime sahip çıkarak önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. Çomu, “ Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Yörük Ağasıdır. Adanamızın Şehr-i Emini’dir. Adanamıza yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Kısa süre içinde her camiaya ağabeylik yapmış ve sahip çıkmıştır. Bir ziraat mühendisi olarak tarımın her zaman sahibi olmuş bir insandır. Kendisiyle gurur duyuyorum” diye konuştu.

BAL, DEVLET BAHÇELİ BEY’E...

Açık artırma sonucu balı 10 bin liraya alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye götüreceğini söyledi. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Arı yetiştiricilerinin de katılımıyla hasadı yapılan ilk bal çok önemli. Bu ilk balı, Sayın Devlet Bahçeli Bey’e götüreceğim. İl Tarım Müdürlüğümüz, arı yetiştiricilerimiz, oda ve borsa başkanlarımız, Sayın Valimiz, konuklar ve davetliler hep birlikte portakal çiçeği balı hasadı için buradaydık. Yılın ilk balının sembolik olarak açık artırmayla satışı da yapıldı. 850 gr balı 10 bin liraya aldık. Çukurova’nın ilk portakal çiçeği balı MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’e gidecek. Seçimden önce bunu yerse herhalde iktidarı yerle bir eder.”