SABAHATTİN YUMUŞAK, “DEMEK Kİ KRİZE RAĞMEN BAŞARI OLABİLİYORMUŞ”
Adana Ticaret Borsası 46. olağan meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle Ankara’da düzenlenen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği ‘Türkiye 100 Yarışması’nda Adana’dan 5 şirket ödüle layık görüldü. Adanamıza büyük moral, bizlere örnek oldu. Demek ki yaşanan krize, dövizin yükselmesine ve kredilerin sıkıntılı olmasına rağmen büyüme olabiliyor. Büyüme gösteren şirketler Alpa İnşaat Malzemeleri Taahhüt Ltd. Şti., Expel İlaç Sanayi Makina Ltd. Şti., Sami Trafo Makina İnşaat Ltd. Şti., Ersoplast Plastik Ltd. Şti. Ve İlhan Plastik Ltd. Şti. dir. Kendilerini gösterdikleri başarı için içtenlikle kutluyorum. Ürünlerde İnovasyon ve yeni pazar keşfi olmadan başarının olamayacağı açıkça görülmektedir. Dolayısıyla 2023 hedefi olan 450 Milyar dolarlık ihracata ulaşılması ancak bu irade ile mümkün olabilmektedir. Mevcut kapasite, mevcut tarımsal ürünlerle, tekstil sanayimizle ulaşılabilecek rakam 150 Milyar Dolar’lardadır. Ama inovasyonla bu rakam üçe katlanabilir diye düşünüyorum” dedi.

YENİ BORSA KOMPLEKSİMİZDE İŞLEM HACMİMİZ 5 KATINA ÇIKACAK

ATB işlem hacminden de söz eden Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Önceki yıllara göre 2016 yılında %18 artış göstererek işlem hacmimiz 6.008.319.798 TL’ye ulaşmıştır. Bizler için bir sevinç kaynağı olan bu durum borsa personelimizin hizmette sınır tanımama ve özverili çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Kısmet olursa yeni borsa kompleksini bitirdiğimizde bu işlem hacmini 5’e katlayacağımıza inanıyoruz. 2014 yılı işlem hacminde birinci sırayı mısır almış, buğday, mandalina, ayçiçeği, portakal ürünleri takip etmiştir. 2015 yılı işlem hacminde birinciliği yine mısır almış, buğday, mandalina, portakal, ayçiçeği ürünü olarak sıralanmıştır. 2016 yılında ise bu sıra farklılık göstererek birinci sırayı yine mısır, ikinci sırayı buğday alırken üçüncü sırayı tomruk(kereste) almıştır. Dördüncü sıraya büyükbaş canlı hayvanlar, beşinci sıraya ise mandalina ürünü yerleşmiştir. Temennimiz önümüzdeki yıl bu sıralamaya pamuğunda katılmasıdır” şeklinde konuşan Meclis Başkanı Yumuşak, “TBMM’de kabul gören Yeni Anayasa’nın referandum sonrası milletimize iyi hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
OSMAN BAĞIŞ, “MORALİMİZİ YÜKSEK TUTACAĞIZ”
2016 yılının ülke açısından çok sıkıntılı bir süreç olduğunu, istemedikleri olayların yaşandığını ifade eden ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bağış, yaptığı konuşmada “2017 yılında emniyet güçlerimizin aldığı tedbirlerle çok şükür kötü bir olay yaşanmadı. Kimse moralini bozmadan çalışmalarına devam etmelidir. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen borsamız işlem hacminde artış olmuştur. Açıklanan verilere göre 2016 yılı Ocak ayı ile karşılaştırıldığında tarımda 2017 yılı Ocak ayı ihracat rakamı %22.5 artış göstermiştir. Bu da 2017 yılının daha iyi olacağı umutlarımızı arttırmıştır. Moralimizi yüksek tutup, Adana ve ülke ekonomisi için daha çok çalışmalıyız. Karşılaşılacak zorlukları da hep birlikte aşmalıyız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.