Yürürlüğe giren kanuna göre 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesi borçlar yeniden yapılandırılacak. Vatandaşlar yapılandırdıkları borçlarını 36 ay 18 eşit taksitte ödeyebilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar 30 Ekim 2016 tarihine kadar Yüreğir Belediyesi'ne başvurmaları gerekmektedir. Başvurular Yüreğir Belediyesi Web sayfasında da yapılabilir.

VATANDAŞLARIMIZ BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRSİNLER
Yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması ile ilgili yasanın vatandaşlar için büyük bir ödeme kolaylığı sağlayacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Bu kanun ile vatandaşlarımızın kaçırmaması gereken birçok imkân tanınmıştır. Bunlardan en önemlisi ise borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkân veren düzenlemedir.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM 
Vatandaşlarımızın 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesi borçları yeniden yapılandırılacaktır. Yapılandırılan borçlar 36 ay 18 eşit taksitte ödeyebileceklerdir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar kanunun belirlediği oranda cezaları silinecek, hesaplanan gecikme zammı ve faizi silinecek yerine ilgili dönemlerle ilgili yurt içi ÜFE aylık değişim oranları uygulanmaktadır. Yapılandırmanın son başvuru tarihi 31 Ekim 2016'dır.' dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI
Müracaat etmeyen vatandaşların bu fırsattan faydalanamayacağını belirten Başkan Çelikcan yapılandırılan borcun ister peşin ister taksitle ödenebileceğini, ödemelerin kredi kartı ile de yapılabileceğini belirtti. Ödemelerin belediye içerisindeki veznelere, kaymakamlık şubesine, gezici tahsilât veznelerine, Halk Bankası Şubelerine, Yüreğir Belediyesi Web sitesi üzerinden borçların yatırılabileceğini söyledi. 
Vatandaşlar, Yüreğir Belediyesi Web sayfasından da başvuruda bulunabilecekler.