Bilimsel verilerin ortaya çıkma sebebini, araştırmaların kaynağını ve insan merakının sınırsız sorularını oluşturan eşsiz bir yapıt olan evrenin parçası yeryüzünün, canlı yaşamına sağladığı olanakların sürdürülebilirliği yaşamın da sürdürülebilirliği anlamına gelmektedir. Yaşamın sürdürülebilirliği, gelecek nesillerin var olma süreçlerinin ortaya konulması demektir. Tüketim çılgınlığının önlenmesi ve bu konuda bilincin artması, kaynakların, ortak değerlerimiz ‘havanın, suyun, toprağın, yeşil alanların’ korunması ile kirlilikler azaltılıp sürdürülebilir bir yaşam sağlanabilir. Bu birazda ben düşüncesinden sıyrılıp insanlığın, biz olgusuna kavuşmasıyla mümkün olacaktır. Ben düşüncesinde insan gözü kendinden başka hiçbirşeyi görmeyen çılgın bir tüketime, biz düşüncesinde insan ise herşeyin farkında paylaşımcı bir ruha sahiptir.
Meslek odamızda bu konularda itina ile çalışmalar yapmaktadır. Odamızın 3. Olağan genel kurulunda Adana Şubenin nereden nereye geldiği konusunda değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledim;
Sayın meslektaşlarım, sevgili öğrenci arkadaşlarım ve çevreye gönül vermiş sevgili dostlar; odamız eskisinden çok daha güçlü bir konumdadır. Odamız; “Genç Çevre Mühendisleri”nin yönetimleriyle birlikte kurumsal yapıya kavuşmuş ve kurumlar bazında tıkanmış iletişim yollarını tekrardan açmıştır. Çeşitlenen ve artan teknik eğitimler, mesleki seminerler, söyleşiler, öğrencilere yönelik düzenlenen teknik geziler, staj imkanları, bilimsel içerikli sempozyumlar ve kazanılan haklarla birlikte oda ne yapıyor algısı tabanı boş bir eleştirinin ötesine geçememiştir.  9 şube, 10 temsilcilik ve yaklaşık 14000 üyesiyle güçlenmeye büyümeye devam eden meslek odamız, özellikle öğrenci örgütlülüğünde gereken hassasiyeti göstermeye ve birçok noktada öğrencilerle birlikte hareket etmeye başlamıştır.  
Şubemiz; diğer meslek odalarına örnek teşkil edecek öğrenci komisyonu ve çalışmalarına 5 yıldır imza atmaktadır. Tüm etkinliklerimizin asli bir parçası haline gelen öğrenci arkadaşlarımıza odamızca; ücretsiz mesleki eğitimler, mesleğe hazırlık seminerleri ve bilimsel içerikli sempozyumlar düzenlenmektedir. Öğrenci komisyonuyla yapılan toplantılar sonucu tespit edilen işletmelere, tesislere teknik geziler gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Staj konusunda doğru yönlendirmelerle, stajlarının verimli geçmesi adına birebir görüşmeler yapılmaktadır.
Bireysel olarak davet edildiğim söyleşi, seminer ve kariyer günlerine yanımda hep öğrenci komisyon başkanımız ve arkadaşlarımızla katılmaya gayret ettim. Tamamında, arkadaşlarımızın birkaç cümlede olsa o ortamlarda söz söylemesine destek oldum. Amaç; kazandıkları tecrübeyle birlikte ileride benzer ortamlarda yaşayacakları heyecanın ortadan kaldırılmasıydı.
Çevre konusunda da, kent gündemini belirlemede gerekli çalışmaları reel verilerle ortaya koyduk ve kamuoyunu bilinçlendirip çözüm yollarımızla birlikte paylaştık. Hava kirliliğinden, kentte yaşanan sel felaketlerine, anız yangınlarından yeşil alan tahribatlarına… Çevre konusunda birçok başlıkta hazırladığımız, bilimsel ve mesleki tecrübelerimizle edindiğimiz bilgilerden derlediğimiz metinleri basına ilettik. Tespit ettiğimiz konular; yazılı, görsel ve internet medyasında yer aldı. Çevreye olan sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle özveriyle, emek verip, alın teri dökerek mücade ettik. Evet; odamız eskisinden daha güçlü durumdadır ve mesleğine, geleceğine, meslek odasına, yaşamın sürdürülebilirliği ve yaşanabilir bir çevre için gösterilen mücadeleye sahip çıkan sizlerle daha da güçlenecek ve hak ettiği konumlara gelecektir.
Yaşanabilir bir çevre ve güzel günleri yaşamaya hevesli sevdamızın düşlerini gerçekleştirmek adına mücadeleye devam etmekte ısrarlıyız. Sol yanımızda atmaya devam ettikçe bu yürekler, güzel günler adına umutla, sevdayla, canla başla ısrarlıyız…
3. Olağan Genel Kurulumuza; CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, CHP il başkan yardımcısı Şahin Yeter, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Genel Sekreter Cem Ferda Tuncer, Genel Sayman Gökşin Tekindor, ÇMO Samsun Şube Başkanı Özcan Çoluk, ÇMO Bursa Şube Başkanı Efsun Dindar, ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can, ÇMO Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, ÇMO Ankara Şube Yk üyesi Yeşim Bek, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Turanbayburt, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şeyhmuz Alpaslan, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube 2. Başkan Ayten Dolançay, Çevre Mühendisleri katılmıştır. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.