Hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, kongreye yerel düzeyde ilk destek Adana Barosu avukatlarından Av. Zehra Bulut'tan geldi. Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ (Başkan), Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli (Sekreter), Doç. Dr. Filiz Yurtal (Üye), Öğr. Gör. Münire Akgül (Sekreter) ve Avukat Zehra Bulut kongre organizasyon toplantısında bir araya gelerek, çalışmalarla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Toplantıda, hukuk konusunda özel bir oturum planlanarak medeni hukuk, kadın hakları ve yeni çıkan yasaların kapsamlı olarak tartışılarak kongre katılımcılarına bilgilendirme sağlanma kararı alındı.

 

Kongre 9-10 Nisan 2015 Tarihinde Yapılacak

9-10 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan “1. Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresi” ile ilgili Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Bu kongrenin amacı, kadın çalışmaları yapan farklı disiplinleri bir araya getirerek kadın sorunlarını ve nedenlerini tartışmak; bu sorunlara çözüm üretebilmek için yapılabilecekleri yerel, ulusal ve uluslararası bilimsel düzeyde ‘kadın merkezli’ tartışmak. Bu çalışma ile gelecek yıllarda ulusal ve uluslararası boyutta yeni işbirlikleri ve ortak bilimsel çalışmaları yapabilme zemini de sağlanmış olacak. Bir diğer amaç ise, kongre boyunca yapılacak olan konferanslar, paneller ve sunulacak bildiriler ile farklı disiplinlerdeki ‘kadın’ merkezli bilgilerin ve deneyimlerin paylaşımıyla, uygulamada var olan ilgili taraflara ve karar mekanizmalarına ulaştırılmasıdır.

 

Ana Tema “Türkiye’de ve Dünya’da Kadın” Olarak Belirlendi

“ÇÜ KADAUM tarafından ilk kez düzenlenecek olan bu kongrede ana tema “Türkiye’de ve Dünya’da Kadın”, kongre ana teması ile ilgili alt başlıklar ise, “Ayrımcılık”, “Bilim ve Akademide Kadın”, “Din”, “İktidar ve Güç olarak Kadın”, “İstihdam”,“Gelenek ve Modernite”, “Kentleşme ve Göç”, “Kırsal alanda kadın”, “Kültür”, “Medya ve iletişim”, “Örgütlenme ve Sivil Toplum Kuruluşları”, “Sanat”, “Siyaset”, “Siyasal ve Toplumsal”, “Kriz ve Çatışmada Kadın”, “Sağlık”, “Şiddet”, “Toplumsal Cinsiyet” ve “Hukuk ve Kadın” olarak belirlendi.