Tanıtım Günlerinin açılışını Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy birlikte yaparken, Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize Tırmanın” konulu seminerle, öğrenci ve akademisyenlerle buluştu.


Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen 12. Çukurova Yükseköğrenim Tanıtım Günleri etkinliğinde 26 üniversiteden stantları yer aldı. Tanıtım Günleri’ne, lise ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğitimci ve velilerin de katıldığı etkinlikte, üniversite tercihi aşamasındaki lise öğrencileri, seçmek istedikleri üniversiteleri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Rektörler ÇÜ Fotoğraf Kulübü Hatıra Perdesi Önünde De Fotoğraf Çektirdi.

12. Çukurova Yükseköğrenim Tanıtım Günleri’nin açılışını yapan Rektörler Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversite ile özel eğitim merkezlerinin stantlarını tek tek ziyaret ederek “Hoş Geldiniz” dedi ve kuruluşlar hakkında bilgi aldı. Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne ait stantta bulunan farklı deneyleri uygulayan Rektörler, dikkatlerin bir anda bu alana çevrilmesine neden oldu. Prof. Dr. Kibar ve Prof. Dr. Ersoy ardından da, Çukurova Üniversitesi Fotoğraf Kulübü hatıra perdesi önünde de fotoğraf çektirdi.


“Herkes Everst’e Tırmanamayabilir, Ama Tırmanabileceği Bir Everst’i Vardır.”

12.Çukurova Yüksek Öğrenim Tanıtım Günleri kapsamında ayrıca, Türk dağcı, yazar ve fotoğrafçı Nasuh Mahruki de, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde, öğrenci ve akademisyenlerle buluştu. Everest Dağı’na çıkan ilk Türk ve ilk Müslüman dağcı olan Mahruki, bir dağa tırmanmayla hayat yolculuğu arasında büyük benzerlikler olduğunu söyledi ve bu benzerlikler üzerinden yola çıkarak oluşturduğu yaklaşık 2 saat süren  “Kendi Everest’inize Tırmanın” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Hedefe ulaşmanın en önemli şartının planlama olduğunu söyleyen Mahruki, “Savaş karargâhta kazanılır” dedi.


“Fark yaratmak İçin ‘Kendiniz’ Olun…”

“Herkes bu hayatta kendini tanımalı ve keşfetmeli. Aynı zamanda kendi potansiyelinin doruğuna ulaşmayı hedeflemeli.” diyen Nasuh Mahruki, “Günümüz sistemi birbirine benzeyen insanlar ordusu yaratsa da, size tavsiyem fark yaratabilmek için kendiniz olun… Çünkü kendimiz gibi olursak değerli oluruz, aksi takdirde benzerlerimizle yok olur gideriz. Özetle söylemek gerekirse, herkes Everest’e tırmanamayabilir ama, herkesin tırmanabileceği bir Everest’i, Everest’leri vardır.” şeklinde konuştu.


“Başarı İçin Bazen Risk Almak Gerekir.”

Hayatta başarı için bazı riskler almanın da kaçınılmaz olduğunu belirten Mahruki, alınan risklerin hesap edilebilir riskler olması gerektiğini ifade etti. Sunumunda son olarak motivasyonun önemine değinen Mahruki, “İnsanın motive olabilmesi için ya sevdiği işi yapması, ya da yaptığı işi sevmesi gerekir.” dedi.


Söyleşinin sonunda katılımından dolayı Nasuh Mahruki’ye, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın tarafından plâket takdim edildi. Nasuh Mahruki’nin “Kendi Everest’inize Tırmanın”  adlı kitabını imzalamasıyla etkinlik sona erdi.