Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde düzenlenen programa Vali Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kemal Kiraz, doktorlar, hemşireler, hastane personeli ve davetliler katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada tüm Tıp çalışanlarına, "Şartlar ne olursa olsun, aziz milletimize en iyi sağlık hizmeti sunmanın gayreti içinde olan fedakarlar ordusu doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, iyi ki varsınız" dedi.

Bu tür özel günlerin, topluma önemli hizmetler sunan meslek gruplarının bu hizmetlerinin, toplumun diğer fertlerince  fark edilmesinin sağlanması açısından yararlı ve gerekli olduğunu vurgulayan Vali Coş, "Tıp Bayramı gibi özel bir günün kutlanması,  hem doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın toplum sağlığına yönelik hizmetlerinin takdir edilmesi hem de mesleğin sorunlarının ve ihtiyaçlarının tartışılması açısından çok önemli. Hekimlik mesleğinin önemini ve değerini konuşmaya gerek yok. Öznesi insan olan, insanı yaşatmaya çalışan bu meslek, ilk çağlardan beri saygınlığını koruyor ve koruyacak. İnsanların sağlığı için afette, savaşta, barışta, gece gündüz çalışan hekimlerimize, milletçe ne kadar teşekkür etsek azdır. Mesleğin gereklerini yapmak için büyük gayret sarf eden, sağlık hizmeti alanında en iyi olmaya odaklanan, aziz milletimize şifa dağıtan hekimlerimizin bayramlarını kutluyorum" dedi.

Vali Coş konuşmasının devamında, Türkiye’nin sağlık alanında Avrupa ülkelerinden geri kalmadığını, Türk hekimlerinin modern tıp konusunda dünyadaki meslektaşları ile yarıştığını ve Adana’nın sağlık turizmi alanında önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Etkinlik, müzik ve şiir dinletisi ile sunumların ardından, Vali Coş’un, sağlık çalışanlarına çiçek vermesiyle son buldu.