18 farklı üniversiteden 26 öğrencinin, 10 günlük yoğun çalışmaları sonucunda ortaya çıkardıkları yaratıcı çalışmaların sergilendiği kokteylin açış konuşmasını yapan Adana Çimento Sanayii Türk A.Ş. Mali ve İdari Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı “Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’ nin, 2002 yılından bu yana BETONART ile birlikte mimarlık öğrencileri için gerçekleştirdiği atölye çalışmasına bu yıl 05-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında OYAK Çimento şirketlerinden Adana Çimento ev sahipliği yaptı. 26 öğrenci, 10 gün süre ile geceli gündüzlü içerisinde bulunduğumuz bu atölyede çalışarak şu anda etrafımızda gördüğünüz, her biri farklı bir mimari tarz ve anlam taşıyan bu eserleri hazırlamak için yoğun çaba gösterdiler; yaratıcılıklarını, beyin ve iş güçlerini birleştirdiler. En masum yapı elemanlarından birisi olan betonun uygulama tekniklerini deneyimleyip,  değişik şekillerde form tasarımları yaparak uygulamada betonla nelerin yaratılabileceğini burada gördüğünüz şekilde bizlerle paylaştılar. Ben her birini ayrı ayrı geleceğin parlak bir mimar adayı olarak gördüğüm öğrencilerimizi bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyor; Adana Çimento olarak böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururuyla, bu çalışmaların herkese hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Memiş Vanlı’ dan sonra söz alan Küratör Nilüfer Kozikoğlu “ Malzemeyi tanımanın en güzel yolu o malzeme ile deneyler yapmaktır. Bir ürünün oluşması için muhakkak ki kalıplar ve form gereklidir. Bizler bu yıl 15.cisi Adana Çimento’ da düzenlenen Betonart Mimarlık Yaz Okulunda çalışmalarımızı, ürün oluşumunda ki süreçleri tasarlamak amacıyla yaptık. Bu çalışmalarımızda deneyler yaparak ve tasarımlar geliştirerek bizim için gerekli bilgiye ulaştık. Bundan sonraki amacımız, hedefimiz ulaştığımız bu bilgiyi başka platformlarda nasıl kullanacağımızı değerlendirmektir. ” dedi; Yaz Okuluna çok değerli katkılarından dolayı OYAK Adana Çimento’ ya teşekkürlerini iletti.

Son olarak söz alan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO’ su İsmail Bulut Türk Çimento Sektörü hakkında bilgilendirme yaparak, Türkiye’ nin Çimento üretiminde Avrupa’ da 1., Dünyada ise 5. sırada olduğunu belirterek, Ülkemizin böylesine büyük ve önemli bir üretici konumunda iken çevreye olan duyarlılığından asla ödün vermediğini belirtti. Bulut sözlerine  “İnsanoğlunun su’ dan sonra en fazla tükettiği malzeme olan betonu siz mimarlar biçimlendiriyorsunuz. Dolayısıyla nitelikli yapıların ortaya çıkmasında en aktif, en önemli rolü mimarlar üstleniyor. 2002 yılından bu yana yapılan ve bu yıl 15. cisi OYAK Çimento şirketlerinden Adana Çimento’ da organize edilen Betonart Mimarlık Yaz Okulu okulda öğretilen teorik bilgilerin pratik ile birlikte kurgulanıp deneyimlenerek gerçek yaşama sunulduğu bir atölye, bir öğrenim alanı. Bu atölyede yapmış olduğunuz çalışmalar sizler kadar bizleri de heyecanlandırıyor. Hiç şüphesiz ki bu güzel atölyede yapılan çalışmalar, edinilen deneyimler sizlerle birlikte geleceğin mimarlarına da farklı bir perspektif açacaktır. Siz değerli mimar adayları bizim geleceğimizsiniz; sizlerden beklentimiz hayallerinizi ve düşüncelerinizi serbest bırakın. ” dedi.  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO’ su İsmail Bulut, çimento ve beton üretiminde ülkemizin en büyük kuruluşu olan OYAK’ a ve 15. Betonart Mimarlık Yaz Okulu’ na ev sahipliği yapan OYAK Adana Çimento Sanayii’ ye teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından tüm konuklara Yaz Okulu süresince oluşturulan ürünlerin sergilenerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumlarının yapıldığı kokteyl coşkulu bir ortamda sona erdi.