Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) 21 Nisan’da eleme maçlarıyla başlayan 18’'inci Çukurova Cup, 29 Nisan’daki tekler final maçları ile son buldu.  Bu yıl Çukurova Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya 15 ülkeden 152 tenisçi katıldı. Tennis Europe takviminde yer alan turnuvanın final maçları, geçtiğimiz ekim ayında hizmete açılan merkez kortlarda oynandı. Turnuvanın 1 numaralı seri başı Adanalı tenisçi Baran Söyler şampiyon oldu. Söyler, ilk seti 6-3 ve set tiebreak’ten 7-2 olmak üzere 2-0 kazandı. Bayanlarda ise turnuvanın 1 numaralı seri başı Sırbistan’tan Fatma Idrizovic, 2 numaralı seribaşı Melisa Şenli’yle oynadığı final maçını 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 kazanarak şampiyonluk kupasını kaldıran raket oldu. 
   TEKLER FİNALİSTLERİ ÇİFTLERDE ŞAMPİYON 
   Turnuvanın çiftler finalinde ise tekler finalinde karşılaşan Fatma Idrizovic (Sırbistan) ve Melisa Şenli (Türkiye) çifti, çiftler şampiyonu oldular. Maria Taneva (Bulgaristan) – Mihaela Tsoneva (Bulgaristan) çiftine karşı oynayan Idrizovic-Şenli çifti 6-3 ve 7-5’lik setlerle maçı 2-0 kazandılar. Çift erkekler finalinde ise Türkiye’den Baran Söyler- Arda Ediz Gül çifti Dan Vasile Duta (Romanya)- Damien Faut (Fransa) çifti ile karşı karşıya geldiler. Çekişmeli geçen maçta ilk seti Söyler-Gül çifti tiebreak’ten 7-6 almalarına karşılık ikinci seti 6-2 kaybedince, final seti 10 puanlık maç tiebreak oynandı. Vasille-Damien çifti maç tiebreak’i 10-3 kazanarak çiftler şampiyonluğunu elde ettiler.


   Şampiyonlara ve finalistlere kupaları, turnuva sponsoru Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından verildi. Tenis severlerle tribünde oturarak tekler final maçlarını da izleyen Başkan Soner Çetin, “Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü sayesinde Adana’mıza çok büyük tenisçiler kazandıracağımızı her zaman söylüyorum. Buradan çok değerli tenisçiler yetişti. Bu turnuvaya katılan sporcularımız da ülkemizi çok güzel temsil edecek yetenekli tenisçiler olacaklardır” dedi. 
   EN BÜYÜK TURNUVA EYLÜL’DE 
   ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, şampiyon sporcuları kutlarken, düzenledikleri turnuvalarla Türk Tenisi’ne katkı sunduklarını, eylül ayında Adana’da gerçekleştirecekleri, dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan kadın tenisçilerin katılacağı 60 bin dolar ödüllü turnuvanın hazırlığını sürdürdüklerini kaydetti. Altyapıdan Sorumlu Tenis Kaptanı olan ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Çetin de, kulübün kuruluşundan bu yana gerek turnuvalarda, gerekse diğer hizmetlerin gerçekleşmesinde destek olan tüm sponsorlara teşekkür ederek, “Bizler burada, bu ülkede birçok yabancı misafirimizi ağırlıyorsak, çocuklarımıza eğitim verebiliyorsak, tam bağımsız ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Kulübümüz, her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan, laik, demokratik, zeki, çevik ve ahlaklı sporcular tenisçiler yetiştirmeye devam edecektir” diye konuştu. 
   Kupa töreninin ardından Kulüp Üyesi Ayhan Sagay, Turnuva Başhakemi Mehmet Ali Akgün’e turnuvaya katkısı nedeniyle teşekkür plaketi sundu. Çukurova Belediyesi Cup’un kapanışı ile Zumba Master Class ile son buldu. Sahne performansları ile adlarından söz ettiren Twinz kardeşlerden Alicia Ginard’ın yönetiminde kulüp üyeleri, sporcular ve davetliler kortta zumba yaptılar. ATDSK, Adana Dans Akademi ve Erol Güncek Akademi işbirliğiyle düzenlenen programda, Türkiye’nin farklı illerinden eğitmen ve zumba severler de Adana’da buluştular. Kortta yaklaşık 200 kişinin zumba yaptığı etkinliği, yüzlerce kulüp üyesi ve misafir de izledi.