Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, İl Spor Müdürlüğü çalışanları, izciler ve sporcular Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. İl Spor Müdürü Ataşbak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 
Aynı zamanda Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara 19 Mayıs temalı şapka ve tshirt dağıtımı yapıldı.


Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler, izci ve sporcular kortej yürüyüşü ile törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na Türk Bayrağı ile geldiler.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş halkın bayramını kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Öğrenciler günün anlamını ifade eden şiirler ve Atatürk’ün Gençliği Hitabesini okudular.  Adana Büyükşehir Belediye Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları cimnastik, tekvando, karate ve Çukurova Üniversitesi tarafından pandomim  gösterileri sergilendi.


Törene,  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10.Tanker Üs Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer yetkililer katıldılar. 
-GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ ATAŞBAK’IN KONUŞMASI-
Törende konuşan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 19 Mayıs ruhu, bizim, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı, bu ruhta gizli olduğuna vurgu yaparak,  19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıldönümünü bir kez daha coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.


Ataşbak, Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri, tarih sahnesinden silinmek  istenen bir milletin küllerinden yeniden doğduğu kutlu bir tarihin adıdır 19 Mayıs diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti.
“19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalinin ve Türk istikbalinin evladıdır. Bugünün ve geleceğin tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyetimiz gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Güçlü ve refah içinde bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, sizlersiniz. 
O sebeple sizler, her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız. Sizleri bugünden geleceğe hazırlamak ise bizlerin en temel görevidir. Sizlerin, özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller olarak yetişmeniz, hayata ve geleceğe daha iyi hazırlanmanız için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilmelisiniz ki, ülkemizin önüne koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini sizler gerçekleştireceksiniz. Onun için aileleriniz, öğretmenleriniz ve büyükleriniz olarak bizler, her daim sizlerin yanda olmaya devam edeceğiz. 


Bu vesile ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi,  gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar zor şartlar altında kurulduğu gerçeğini akıllarında ve yüreklerinde daima muhafaza edeceklerine; ülkemizi bilimde, sanatta, sporda, teknolojide, yaşamın her alanında çok daha yüksek noktalara taşıyacaklarına inanıyorum.  Aziz ve asil milletimizin, değerli Adanalı hemşerilerimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
Ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10.Tanker Üs Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın tarafından Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye girenlere çeyrek altın ve eşofman takımı hediye edildi.