Adana’da belediye otobüsüne çarparak biri 3 aylık evli kadın ile diğeri bir kız çocuğu 2 tarım işçisinin ölümüne 31 tarım işçisinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen tarım işçilerinin bulunduğu midibüsün şoförü 42 yaşındaki Salih Demir, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.


Tarım işçilerini taşıyan Salih Demir yönetimindeki 01 NB 226 plakalı midibüs 1 Kasım 2012'de Ceyhan yönüne giderken Egebagatur Kavşağı'nda iddiaya göre, kırmızı ışıkta geçerek Güldane A.'nın kullandığı 01 B 0834 plakalı belediye otobüsüne yandan çarptı.

2 ÖLÜ 31 YARALI

Kontrolden çıkan işçileri taşıyan midibüs, Levent Köprüsü üzerinde bulunan orta bariyerlere çarptı. Sulama kanalına düşen tarım işçilerinden 3 aylık evli Elmas Eman ile 13 yaşındaki Müjde Koyuncu öldü. 31 tarım işçisi de yaralandı.

'PSİKOLOJİM BOZULDU'

Kazadan sonra tutuklanan şoför Demir, 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Demir, son savunmasında kırmızıda değil, sarı ışıkta geçtiğini iddia ederek,"Selektör yaparak sarı ışıkta geçmek zorunda kaldım. Kazadan dolayı çok üzgünüm. Psikolojim bozuldu. Kırmızı ışıkta geçseydim. Otobüsün ortasına ya da arka sol tarafa çarpmış olmam gerekirdi"diyerek tahliyesini istedi.

6 YIL 8 AY HAPİS VERİLDİ

Mahkeme heyeti, bilirkişi ve Adli Tıp raporunda kusurlu bulunan Demir'i 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp tahliye etti. Karar Yargıtay'da kesinleşirse Demir kalan süresini çekmek için tekrar cezaevine girecek.

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ