Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’nın ikincisi, Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) düzenlenen törenle başladı.

Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, bürokratlar ve konuklar katıldı.

Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay dostu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle kan bağışı kampanyalarının ikincisini düzenlediklerini belirterek, “İnsanların yerüzünde birbirini katlettiği bir zamanda, Adana gibi ülkenin 1 numaralı şehrinde sizler iyilik yapmak adına güzelliklere imza atıyorsunuz. Her zaman bizleri himayesine alan Adana Valimize, desteklerini bizlerden esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımıza, 2.2 milyonluk bir aile olan Adanamızın fertlerine teşekkür ediyoruz. Adana’da barışı, kardeşliği, iyiliği büyütme adına yapılan bu kampanyayla bilmedikleri, tanımadıkları, görmedikleri insanlara iyiliği, güzelliği ulaştıran insanımız inşallah kötülükleri de Adanamızdan uzak tutmuş olurlar. İyilik bulaşıcıdır ve böylece buradan büyür, gelişir diyoruz. Bugünkü kampanyanın verimli, anlamlı geçmesini diliyor, emeği geçen bütün dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

TÜRK KIZILAYI’YLA İŞBİRLİĞİMİZ YOĞUN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, “ ‘Kana ihtiyacım var’ ve aynı anlamda ‘Sana ihtiyacım var’ ismiyle başlatılan bu kampanyada değerli başkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin 1 numaralı şehrinde, 1 numaralı sonucu almak zorundayız. Adanamıza bu yakışır. Hem insani bir sebepten ötürü ve her  konuda Adana’nın öne çıkması arzumuzdan dolayı böyle bir sonucu Adana’ya yakıştıracağımızı müsadenizle ifade etmek istiyorum. Böyle bir projeyi, böyle bir hayırlı teşebbüsü de Türk Kızılayı’yla birlikte yapmaktan dolayı mutluyuz. Buradan bir şeyi de ifade etmek istiyorum ki; kan vermenin ötesinde de her türlü insanı yardımda, sınır aşırı her türlü insani projemizi, Türk Kızılayı ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapıyoruz. Hakikaten Türk Kızılayı milletimizin gurur kaynağıdır. Köklü tarihi ve yaptığı hayırlı hizmetlerle, disiplinli çalışmasıyla hayırlı her hizmetin arkasında Türk Kızılay’ını görmek mümkündür. Onun için Kızılay’la her sahada işbirliği yapmaktan mutlu olduğumuzu, şeref duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Duyarlı davranıp kan bağışında bulunan bütün hemşehrilerimi de canı gönülden tebrik ediyorum. Eminim ki Sağlık Daire Başkanımız mesajı ulaştıracaktır. Adana Büyükşehir çalışanları da, mazeretleri yoksa hepsi burada olup kampanyayı destekleyeceklerdir” diye konuştu.