. Kentin dört bir yanına ay-yıldızlı Türk bayrakları asılırken, kutlama etkinliklerine yoğun ilgi gösterilirken, büyük bir coşku yaşanıyor.
Kutlamalar kapsamındaki ilk tören, Atatürk Parkı içinde yer alan Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe; Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra askeri erkan ve mülki idare amirleri katıldı. Gazilerin yanı sıra şehit yakınlarının da yer aldığı törene aileleriyle birlikte katılan kimi çocuklar askeri üniformalar giyerken, kimi çocuklar da ellerinden Türk bayraklarını düşürmedi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve hemen ardından da 6. Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Atatürk Parkı'ndaki tören bununla son bulurken, Vali Atış ve beraberindeki diğer protokol üyeleri de Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tören sonrasında 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' ile ilgili olarak gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Atış, 23 Nisan'ın Türkiye ve Türk halkı açısından oldukça anlamlı, anlamlı olduğu kadar da önemli bir bayram olduğunu vurguladı. Atış, “23 Nisan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza armağan etmiş olduğu bir bayramdır. Adana'da 23 Nisan'ı da, 19 Mayıs'ı da büyük bir coşku içinde güzellikleri ön plana çıkartarak kutluyoruz. Adanalılar da kutlamalara yoğun ilgi gösteriyor. Biz Adanalılar, Atatürkümüzün ilke ve inkılaplarına bağlıyız, Adanalılar olarak her türlü ayrımcılığa karşıyız. Bizler, 23 Nisan'ı büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi. Öte yandan, 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamaları, saat 18.30'da 5 Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilecek törenlerle kutlanacağı bildirildi.