25. Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali renkli görütülere sahne oldu. Saimbeyli’de halka bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, kirazın Saimbeyli halkının rızkının sembolü olduğunu ifade etti. Başkan Sözlü, “Kiraz’ı Saimbeyli’nin geçim kaynağı yapacağız” diyerek, halkın refah toplumunun bir parçası olması için çalışacakları mesajını verdi. Festival kapsamında kiraz prensi ile prensesi seçildi ve yılın en iyi kiraz üreticileri belirlendi.

AĞAÇ SAYISINI 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ

Festival kapsamında düzenlenen programa katılan Başkan Sözlü, halka hitap etti: “Kiraz Festivali ile Saimbeyli’nin kirazını daha iyi tanıtmak ve pazarlara sunumunun önünü açmak, Saimbeylileri kiraz yetiştiriciliğine teşvik etmek, yanı sıra yaz dönemlerinde Saimbeyli’de yayla turizmini desteklemek gayesindeyiz. Saimbeyli insanına ve kiraz üreticilerine hizmet edeceğiz. Saimbeyli’nin kiraz bahçeleri artacak ve kiraz Saimbeyli’nin geçim kaynağı olacak inşallah. Ağaç sayısını en az 2 katına çıkaracağız. Bunun için ücretsiz fidanlar dağıtarak teşvik ettiğimiz gibi, hem sulama hizmetlerimizle, hem göletlerle, hem de pompa sulama ile Saimbeyli’de sulanabilir tarım alanlarını artıracağız. Halkımızın geçim kaygısını en aza indireceğiz. Saimbeyli’yi üretimin arttığı, insanların memleketlerinde mutlu olduğu bir yer haline gelecek” şeklinde konuştu.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİRİZ

Alt yapısından üst yapısına kadar Saimbeyli’yi çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Sözlü konuşmasına şöyle devam etti:  “Cumhuriyet döneminde yapılmamış işleri gerçekleştiriyoruz. Göller’e su getiriyoruz. 5 yıl önce 40 milyon liraya yapılamamış projeyi 7 buçuk milyon liraya hayata geçiriyoruz. Saimbeyli’ye yollar da yapılacak, kanalizasyonlar, arıtma sistemleri de kazandırılacak. Bu konuda zerre kadar bir tereddütün içerisinde değiliz. Yakında bir seçim yaşadık. Hizmetlerimizden kaygı duyanlar olabilir ama biz hizmetimizi seçim için değil, insanımız için yapıyoruz.  Bizim hizmetlerimizi eksik bulabilirsiniz ama bizde yalan bulamazsınız. Bizim adımız hizmetle anılmalı. 5 yılın hakkınız vereceğiz. Saimbeyliler hiç şüphe etmesinler. Susuz Saimbeyli, yolsuz Saimbeyli vardı. Hepsini 2015 yılı içerisinde çözeceğiz. Saimbeyli’yi bizim dönemimizde, bu beş yıl içinde gözle görünür şekilde kalkındıracağız. Demokrasilerde halk seçtiği adamdan hesap sorabilmeli. 5 yılın sonunda sözümüzde durmazsak bizden hesap sorabilirsiniz. Saimbeyli’nin kirazı gibi üzümünü de meşhur edeceğiz. Emeğiniz bereketli olsun diyorum. Kiraz üreticilerini tebrik ediyorum.”

TÜRKİYE, SAİMBEYLİ’NİN KİRAZ’INDAN HABERDAR OLACAK

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ise, “Adana’da bir şey değişecek, çok şey değişecek diyorduk. Gerçekten Adana’da bir şey değişti, çok şey değişmeye başladı. Başkanımız Hüseyin Sözlü, Saimbeyli’nin susuz, yolsuz köyü kalmayacak dedi ve yaptı. Allah razı olsun. Bu sene 25’inci Kiraz Festivali’ni düzenliyoruz. Kiraz Festivali’mizin emeklerinin tamamı Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısı ile oluyor. Adana’mızın her yerine festivalimizin duyurusu yapıldı. Ayrıca bu sene burada ulusal medya da var. Şu anda canlı olarak ulusal yayın yapılıyor. Bu Saimbeyli için çok önemlidir. Biz bu organizasyonları en geniş şekilde yapabilmek çaba sarf ediyoruz. Öyle bir tanıtım yapıldı ki, Büyükşehir Belediyemizin desteği ile tüm Türkiye, Saimbeyli’nin Kiraz’ından haberdar olacak. Amacımız kirazımızı en iyi şekilde Adana’mıza ve dünyaya pazarlayabilmek. Bunun için çalışıyoruz.  Ayrıca önümüzde hafta çıkılacak ihale sonucu, 1 Aralık itibariyle soğuk hava depomuz bitirilmiş olacak. Saimbeyli üreticilerimiz bir üretiyorsa beş üretecek, bir liradan satıyorlarsa beş liradan satacak. Bu konuda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza,  Valimize, Kaymakamımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ederim.” dedi

 

Festival kapsamında sanatçı Ali Kınık ve Sevcan Orhan konser verdi. Festivale, bazı milletvekilleri,  ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, konuklar ve Saimbeyli halkı katıldı.