Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikasının ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamil Köse,Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez,Türk Büro Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan,Türk Sağlık Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Hayati Polat, Eğitim İş Sendikası Adana Şube Başkanı G.Reha Ertekin ve yöneticilerin de destek verdiği açıklamada konuşan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Doldun, burada yaptığı açıklamada son Bir ay içerisinde Adana’da üç okul müdürünün bıçaklı saldırıya uğradığını hatırlatarak,yetkili mercilerin bu konuya duyarsız kaldığını söyledi.
Dolgun, Tepebağ Andadolu Lisesi Müdür Abdulkadir Çulha’ın Okul öğrencileri tarafından geçen hafta içerisinde bıçaklı saldırya uğradığını belirterek okullarda sükunet sağlanamadı.Milli eğitim müdürü bu konulara el atıp çözmedi.Öğretmenler can güvenliği kaygısı yaşıyorlar.Derslere güvenli ortamda giremeyen öğretmen arkadaşlarımız tedirgin, biran önce Adana Valiliği’nin bu olayı çözmesini bekliyoruz.burada öğretmenler,öğrenciler tarafından tehdit edilmesi öğretmenlerin hem ders anlatmada motivasyonunu bozuyor hem de disiplinin ne halde olduğunu açıkça gösteriyor. Valilik bu olaylara çözüm bulmaz ise yakın zamanda daha vahim olayların olacağı aşikârdır’’diye konuştu.
Eğitim Sisteminin karma karışık hale geldiğini vurgulayan Dolgun, okullarda ders işlenemez hale gelmiş Eğitim yuvaları,yavaş yavaş çökmeye yüz tutmuş. Adana Milli eğitim yetkilileri Maalesef yandaşlarını atamaktan başka okulların sorunlarıyla hiç ilgilenmemektedirler. Sadece atama işleriyle uğraşmaktadırlar.Türk Eğitim Sen olarak öğretmenlerimizin her yanında olduk olmaya da devam edeceğiz açıklamasında bulundu.

Eğitim İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin ise yaptığı açıklamada tarafından Tepebağ Anadolu Lise’si Müdürü Abdulkadir Çulha’ya karşı yapılan bıçaklı saldırı Toplumsal şiddetin hangi boyutlara geldiğinin yeni bir göstergesi olduğunu söyledi. Burada yaşanan olayın sadece okul müdürü ile kalmamış okul öğretmenleri de tehdit eder bir durum aldığını ifade eden Ertekin,öğretmenlerimizin can güvenliği burada tehlikededir dışardan destek alan ve yönlendirilen bir gurup öğrencinin öğretmelerimizi tehdit ederek baskı altına alınmalarını asla kabul edemeyiz dedi.
Yaşanan olayın tesadüf olmadığını ileri Süren Ertekin,İktidarın ve görevlendirdiği Bakanları,Valileri,her gün yaptıkları konuşmalarda ve ziyaret ettikleri yerlerdeki davranış biçimleriyle şiddetin ve kinin yolunu doğrudan açmaktadırlar. Bu durumun toplumun algı dengelerini alt üst etmiş durumdadır.Toplumda şiddetin sınırını tahmin edilenin çok üstündedir.Şiddete uğrayanların hukuka karşılığını bulamaması ayrıca düşündürücüdür de