23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Kozan’ın Marankeçili ve Gölbeyaz köylerinden ziyaretçileri vardı. Her iki köyün ilköğretim okullarında öğrenim gören 30 öğrenci, ilk kez geldikleri Adana’da kebap yedi ve 23 Nisan’ı kutladı. Başkan Sözlü, kebapların hazırlanmasında ustalara tezgah başında yardım etti.

Çocuklarla birlikte Zeki Usta’da yemek yiyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ben de bir köy ilkokulunda okudum ve şu anda Adana Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Gelecekte sizlerden biri de belediye başkanı olabilir. Belki de Adana’da ve Türkiye’de önemli görevler üstleneceksiniz, yönetici olacaksınız” dedi.

CUMHURİYETİN NİMETİDİR YARARLANDIKLARIMIZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın sadece gençleri ve çocukları değil, toplumun tamamını ilgilendirdiğini belirten Başkan Sözlü, bağımsızlığın ve milli egemenliğin öneminin farkında olunması gerektiğini ifade etti. Başkan Sözlü, “Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. O, bağımsızlığımızı sağlamış ve milletin iradesine önem vermiştir. Sizin gibi bir köy çocuğuyum ve Cumhuriyetin nimetidir yararlandıklarımız. Bunları, kendimi anlatmak için aktarmıyorum. Cumhuriyet ve Demokrasi; sizin gibi bir köy çocuğunun bugün belediye başkanlığı yapabilmesidir. Milli Egemenliğin bir sonucudur bu. Sizlere ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemeğin ardından Başkan Hüseyin Sözlü, çoçuklara kırtasiye malzemesi, kitap, boyama kitabı ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şehit Duran Mahallesi’ne de giderek çocukların bayramını kutladı ve çeşitli hediyeler dağıttı.