"İlköğretim Haftası" kutlamaları kapsamında düzenlenen törende, Atatürk Parkı'ndaki, Atatürk Anıtı'na çelenk konup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra tören, "Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu"nda devam etti. Vali Yardımcısı Fikret Deniz, burada yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Deniz, öğrencilere, her faaliyeti severek ve isteyerek yapmaları gerektiğini belirterek, "Geleceğimiz olan gençler sorgulamayı da bilmeli. Çünkü sorgulamanın başladığı yerde öğrenme de başlamış demektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da 2008-2009 eğitim-öğretim yılının eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Büyükfırat, eğitimin hayati bir önem arz ettiğini vurgulayarak, "Çağdaş bir Türkiye için öncelikle vatanını ve ülkesini seven, teknolojiye ayak uyduran çocuklar yetiştirmek zorundayız. Bu görev de biz öğretmenlere düşmektedir" diye konuştu.

Büyükfırat, bu yıl 34 bin yeni öğrencinin okula başladığını belirterek, toplamda 459 bin öğrenciye ulaşıldığını söyledi.

Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de katıldı.