Binlerce vatandaşın da katıldığı açılış programında Kozan Belediyesi tarafından iftar etkinliği Grup Nur’un tarafından gerçekleştirilen canlı enstrümanlar eşliğinde Yunus Çoban’ın söylemiş olduğu ilahiler, Fatma Beyza Gündoğan’ın okumuş olduğu şiir dinletileri ve Kozan ilçe Müftülüğü İlahi Grubu’nun söylemiş olduğu ilahiler eşliğinde başlayan caminin açılışında konuşan ve 15 yıldır caminin yapımı ile ilgili bilgi veren Hoca Ahmet Yesevi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi Yavuz, 28 Nisan 1998 tarihinden bugüne caminin yapımı için toplanan gelirin 953.157.84 Türk Lirası, giderin ise 970.701.00 Türk Lirası olduğunu ve Caminin 242.000 Türk Lirası borcu olduğunu söyledi.

 

ÖZTÜRK, “KENDİ MUHTAÇ İKEN YARDIM YAPAN VATANDAŞLARIMIZ OLDU”

            İlçe Müftülüğü olarak başlatmış oldukları kampanya ile 102 bin Türk Lirası yardım topladıklarını kaydeden İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk; “İlçe Müftülüğü olarak bizde hayırseverlerle birlikte bir kampanya başlatalım dedik ve Bir Seccade de Senden Olsun kampanyası ile camimize 102 bin Türk Lirası para topladık. Yardımlarımızı toplarken kendi ve yanındaki arkadaşının harçlığını birleştirip elli Türk lirası vererek bizimde bir seccademiz olsun diyen öğrenciler gördük. Bazı vatandaşlarımızdan yardım alırken çok üzüldük. Çünkü kendileri yardıma muhtaç olduğu halde camimize elindeki son parasını vererek yardım eden insanları gördük. Cenab-ı Hak bu camimizin yapımına vesile olan herkesten razı olsun” dedi.

 

ÖZGAN, “KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Caminin yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür eden Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan: “Bugün kutsal bir mabedin açılışını yapıyoruz. Bu camimizin yapımında başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

GÖKÇE, “MUHTAÇ ANCAK YARDIMSEVER YÜREKLİ İNSANLARI GÖRÜYORUZ”

İl Müftüsü Arif Gökçe; “ Bugün Hoca Ahmet Yesevi Camimizin açılışının ilçemizde gerçekleşmesi bizleri mutlu ediyor. Bu camimizin yapılmasında bir metrekare seccade de benim olsun diyebilecek kadar muhtaç ancak gayret gösteren yürekli insanları görüyoruz. Camimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” Şeklinde konuştu.

 

SEVGİLİ, “HAYIRLARA VESİLE OLANLARIN AMEL DEFTERLERİ KAPANMAZ”

            Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde gerçekleşen iftar programına katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kazım Özgan’a teşekkür eden Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili; “Beş yıllık görev sürem içerisinde üç müftümüzle çalıştık ve bu camimizin yapımında hepsinin katkısı vardır. Bu dünya var olduğu müddetçe bu camimize ve buna benzer hayırlara vesile olanların amel defteri hiçbir zaman kapalı olmayacaktır. Sadece Cami yapmak yetmiyor bunları iyi korumak ta gerekir. Ayrıca Allah’ın üzerimize farz kıldığı cemaat ile birlikte hep beraber namaz kılmalıyız. Hoca Ahmet Yesevi Camimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diler, hakkı ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye kaydetti. 

            İhsan Temurtaş’ın sunumu ile yapılan konuşmaların ardından beş bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin açılışı törenle gerçekleşti.

            Kozan Belediyesi’nin dört bin kişilik ve Kızılay’ında bin kişilik iftar verdiği açılış programına Kozan Protokolünün yansıra, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

            Öte yandan caminin kalan üç minaresinin yapımı ve borçların ödenmesi için kampanyanın devam ettiği kaydedildi.