Başkan Necah Barutçu görevini üyelerin alkışlarıyla Okan Ejder’e bıraktı. Devir teslim töreninde Guvernör yardımcılığı devir teslimi de yapıldı. Oral korurlar görevini 5 Ocak Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanlarından Mustafa Şendağ’a teslim etti. Ayrıca kulübe yeni katılan 3 yeni üyenin üye alım töreni de yapıldı.

Seyhan Oteli’nde eşli olarak gerçekleşen devir teslim törenine Guvernör yardımcıları, dönem sekreterleri,  diğer kulüp başkanları ve kulüp üyeleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan 2018-2019 dönem başkanı Necah Barutçu, geçtiğimiz dönem boyunca yaptıkları projeleri anlatırken, dönem boyunca destek veren diğer kulüp başkanları, yönetim kurulu üyelerine ve kulüp üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Barutçu, konuşmasında görevi yeni devralan Okan Ejder’e de başarılar diledi.

Devir teslim töreninde kulübe yeni katılan 3 yeni üyenin de üye alım töreni yapıldı. 5 Ocak Rotary Kulübü Alp Altay, Haluk İçeli ve Övgün Mercimek’in katılması ile 35 kişiye ulaştı. 

Ailesine ve Başkanlığı devraldığı Necah Barutçu’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Okan Ejder, Biz Ejderlerin arasında “Rotary Ailemiz de” en kıdemlimiz eşim Obengül Ejder kendisi yaklaşık 16 yıldır bu ideallere hizmet ediyor, kızım Ece ise 5 Ocak İnteract Kulübü’nün kurucu başkanıdır. Biz aile olarak kulübümüze, şehrimize, bölgemize ve Rotary ideallerine hizmet etmeye devam edeceğiz. Devir aldığım bu kolyeyi 365 gün boyunca benden sonra taşıyacak olan sevgili asbaşkanım Fatoş Başak Şen’e devredene kadar, hedefleri yüksek tutup, içinde bulunduğum topluma en iyileri sunabilmek için çalışacağım. “Her hafta bir proje” mottosu ile yola çıktığımız dönemimiz de ki bence bu projelerden en önemlisi ülkemizin maalesef dünya üçüncüsü olduğu “Çocuklarda cinsel istismarın önlenmesi” konusu. Toplumumuza bu konuda faydalı olabilmektir. Hedefimiz 2.500 çocuğu aileleri ile birlikte eğitmek. Bu konuda hepinizin desteklerine ihtiyacımız var” dedi.