Dönem başkanı Mustafa Şendağ, başkanlık görevini Oğuz Selmanoğlu'na devretti. İftar yemeği ve Eşli olarak gerçekleşen devir teslim törenine 2017-2018 Dönem Guvernörü Serdar Ünlü, gelecek dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, dönem sekreteri Serhan Antalyalı, Guvernör yardımcıları, dönem rotaray kulüp başkanları ve gelecek dönem başkanları ile kulüp üyeleri ve eşleri katıldı. 
Seyhan Oteli’nde yapılan Adana 5 Ocak Rotary Kulübü Devir Teslim Töreni 2016-2017 Dönem Başkanı Mustafa Şendağ'ın açılış konuşması ile başladı. Şendağ, geçtiğimiz dönem boyunca yaptıkları projeleri anlatırken, dönem boyunca destek veren diğer kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi ve hediyeler verdi. Şendağ, "Bundan sonra da başkanlığı devrettiğim Oğuz Selmanoğlu'na başarılar diliyorum. Her zaman da yanında olacağım” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Mustafa Şendağ başarılar dileyerek başkanlık kolyesini Oğuz Selmanoğlu'na taktı ve başkanlığı devretti. 
Başkanlığı devralan 2017-2018 Dönem Başkanı Oğuz Selmanoğlu ise geçmiş dönem başkan ve yöneticilerine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Selmanoğlu, "Bölgenin en genç kulübü olmamıza rağmen iyi ve güzel çalışmalarda bulunduk. Aldığımız bu bayrakla daha da iyilerini yapmaya çalışacağız. 2010 ylından bu yana kulüpte ferdi olarak çalışmatayım. Rotary kulüpleri iyi insanlardan oluşur. Rotaryler üye sayıları ile değil yaptığı projelerle büyük kulüpler arasına girerler. Bu dönemki temamız olan ‘Rotary Fark Yaratır’ bizleri basit ve anlaşılır bir dil ile faydalı ve amaca hizmet eden projeler için çağırıyor” derken bölge sloganımızda 'Ne yaparsan yap aşk ile Yap' olacaktır" ifadesini kullandı. 

Selmanoğlu'nun konuşmasının ardından 2017-2018 dönem guvernörü Serdar Ünlü bir konuşma yaptı. Rotary için önemli olan bir gecede beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum diyen Ünlü, "Genelde birbirimizden haberdar olmamamıza rağmen, Her bir rotaryenin her bir kulübün gerçekleştirdiği başarılı hizmetler bir diğerine örnek olmakta, bir diğer rotary üyesini kulübe bağlamakta ve çalışma şevki vermekte. Adana'da yapılan çalışmalarda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönem içinde tüm rotary ailemden her ne yapıyorsanız, az veya çok bunu bir hizmet olarak görün. Ama bunu aşkla yapın ki Rotary'nin gücünü bütün bölgeye ve dünyaya yayabilelim" ifadesini kullandı. Hepimizi heyecanlandıran bir dönem geçireceğimize ve Adana 5 Ocak Rotary kulübünü izlemekten keyif alacağımız bir dönem yaşayacağımıza eminim diyerek Oğuz Selmanoğlu'na da yeni dönemde başarılar diledi.