Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü Altan Arslan, Dönem Başkanı Necah Barutcu, Kulüp Üyeleri, Toplum Birliği Başkanı Eczacı Yeşim Akkaş ve okul yetkililerinin katıldığı törende çocukların ve velilerin sevinçleri görülmeye değerdi.  

5 Ocak Rotary'nin yaptığı bu çalışmada bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Guvernör Altan Arslan şunları söyledi. ''5 Ocak Rotary Kulübü'nün Müminli Toplum Birliği'nin projeleri kapsamında seçtikleri Kürkçüler Ortaokulu'na hizmetleri ve yardımları devam edecek. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar diliyorum'' dedi.

Yapılan kırtasiye yardımının ardından Prof. Dr. Tarık Zafer Ünsal, köyün kadınlarına meme kanseri ve teşhisi konusunda önemli bilgiler verdi. Bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ve her zaman yapılması gerektiğini belirten Toplum Birliği Başkanı Eczacı Yeşim Akkaş, daha önceki eğitimlerde bir bayanın meme kanseri tanısını erken teşhis ettiklerini ve öneminin büyük olduğunu söyledi. 5 Ocak Rotary Kulübü geçen dönemde okulun basketbol, voleybol ve futbol sahaları yaptırılıp takımları kurulup spor araç gereçleri de alındı. Kodlama bilgisayar laboratuarı oluşturuldu. Öğrencilere ayrıca diş taraması yapılarak hafif dereceli hastalıklar giderilmiştir.