Etkinlikte ayrıca profesyonel yardım gelene kadar kalp durmasında kullanılan 2 adet Otomatik Eksternal Defibrilatör (AED; Şok Cihazı), Adana Merkez Park’a ve Adana 112 Mobil Ambulansa hediye edildi.

Ani kalp durmalarında hayati önem taşıyan ilk müdahale hakkında toplum bilincinin artırılmasının önemine vurgu yapan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Resüsitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Şule Akın Enes, 2014 yılından bu yana gerçekleştirdikleri etkinliklerin bu açıdan önemli bir adım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Enes, “Ani kalp durmasında, sadece ellerimizi ve ortamda varsa, otomatik eksternal defibrilatörü kullanarak bir insanı tekrar hayata döndürme şansımız çok yüksektir. Bugüne kadar kentimizin ve ülkemizin birçok önemli noktasında bu etkinlikleri düzenleyerek farkındalık yarattık. Proje kapsamında ,Önümüzdeki yıl içinde Adana’da belirlediğimiz merkezi ve halkımızın yoğun olarak bulunduğu konumlara toplamda 20 adet otomatik eksternal defibrilatör hediye edilecek ve bulunduğu noktalarda görev yapan arkadaşlarımıza kurumumuz İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde eğitim verilerek cihazı da kullanma yetkisi verilecektir” dedi.

Projenin temel amacının,toplumda ‘ani kalp durması ve yapılabilecek ilk tıbbi müdahaleler’ konusunda farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anış Arıboğan ise şunları kaydetti:

“Bu büyük projede Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yer almaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Projenin her aşamasında birlikte olduk. Hızla devam ediyoruz. Fark ettik, fark ettirdik, fark yarattık .şimdi iyi bir yol alıyoruz. Ani kalp durmasında profesyonel sağlık yardımı gelene kadar geçecek olan ilk dakikalar çok kıymetlidir. Bu konuda toplumumuzu bilinçlendirdiğimiz için çok mutluyuz.Projeye destek ve katkı veren başta UR.2430.Bölge ve 5 Ocak RK. olmak üzere tüm dostlarımıza teşekkür ederiz”

Etkinlik kapsamında çok sayıda kişi, "Bir yaşam kurtarabilir miyiz?" sorusunun en net yanıtı olan ilk ve doğru müdahaleyi yapma eğitimi aldı. “Hayata El Ver” Projesi kapsamında UR.Rotary2430.Bölge geçmiş dönem guvernörü SerdarÜnlü tarafından, 100 adet eğitim mankeni ile 2 adet eğitim otomatik eksternal defibrilatörü Resüsitasyon Derneği eğitimlerinde kullanılmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Şule Akın Enes, Prof.Dr. Nurcan Doruk, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş ve Doç.Dr. Şule Özbilgin’e teslim edildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,UR.2430 Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü SerdarÜnlü, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Alper Fındıkçıoğlu, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kurtipek,,Proje Ortakları Kulüpler ,5 Ocak Rotary Kulüp üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.