Kurslara katılarak sertifika alan 50 engelli bayandan 5 adeti işe yerleştirildi. Seyhan Soroptimist Kulübü ve Yüreğir Belediyesi ortalığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de desteklediği projede hazır giyim ve trikotaj eğitimi alan 50 engelli bayanın sertifika töreninde konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Yüreğir de zihinsel dönüşümü Kültür Evlerimizle verilen eğitimlerle gerçekleştiriyoruz.’dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bu kurslar sayesinde engelli bireylerin topluma çok güzel örnekler verdiğini belirterek ‘Siz burada neler yapabileceğinizi herkese gösterdiniz. Hem kendiniz için hem toplum için ne kadar faydalı olabileceğinizi kanıtladınız. Bu kurslara katılan bütün arkadaşlarımızı ve emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum.

Bizim burada yaptığımız çalışmaları artık medeniyetin beşiği sayılan Avrupa ülkelerine de rol model  olması ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızın göstergesidir. Medeniyetin göstergesi, bir ülkede engelli vatandaşları ne kadar rahat yaşatabiliyorsak, engelleri ne kadar engelsiz hale getirebiliyorsak medeni ölçümüz o kadar yükselmiş demektir. Eskiden gıpta ile baktığımız bu uygulamaları iktidarımızla birlikte belediyelerimiz tarafından başarıyla uygulanması bizleri mutlun etmektedir.

Yüreğir Belediyesi olarak Kültür Evlerimizin açılmasıyla sosyal ve kültürel alanda insanı merkez alan, insana verilen değeri ön plana çıkartan projelerin içerisinde olmak bizleri mutlu ediyor. Biz insanımıza ne kadar hizmet edersek kendimizi o kadar mutlu hissediyoruz.

Bundan sonra engellilerimize yönelik olarak Yavuzlar Kültür Evinde oluşturacağımız merkezde onlara yönelik her türlü faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra otistik çocuklara yönelik açacağımız merkez de 25 hastamıza terapi uygulayacağız. Onların yatılı olarak tedavileri sağlanacaktır. Ben bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbir karşılık beklemeden gelip bu insanlarla ilgilenmeleri, onlara yardımcı olmaları çok güzel bir olay.’ dedi.

Proje Koordinatörü Esin Parlak bu projeyi Kalkınma Ajansı hibesi ile, Yüreğir Belediyesi ve Seyhan Soroptimist Kulübü ortaklığı, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirterek ‘ Bu Projenin amacı kızlarımıza ve kadınlarımıza meslek edindirmek, sosyalleştirmek ve onların topluma entegrasyonunu sağlamaktır. Burada Yüreğir Belediyemizin çok büyük emeği vardır. ‘dedi. Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer proje boyunca bütün dernek üyelerinin hiç karşılık beklemeden çalıştıklarını belirterek ‘Bu kurslar sayesinde 5 engelli vatandaşımız iş sahibi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.’ diyerek bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Bu kursların hiç bitmemesini isteyen kursiyerler Başkan Çelikcan’a teşekkür ederlerken ‘Artık kendimizi daha güvenli hissediyoruz. Kendimize güvenimiz geldi. Bu kurslar devam etsin’ dediler.