Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Furkan Kılıç, Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Av. Mert Kuşdemir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Emrah Özay, genç hukukçuların aileleri ve avukatlar katıldılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsatı takdim ederken, genç meslektaşlarını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Başkanımız Av. Küçük yaptığı konuşmada “Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büroların avukatlarına da ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

BASIN EMEKÇİLERİNİN "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ"NÜ KUTLADI

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Parkı ve Basın Anıtı önünde yerel ve yaygın basın mensuplarıyla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen törenlere katıldığını belirterek, "Basın özgürlüğünün, aynen düşünce ve ifade özgürlüğünde olduğu gibi yaşama geçmediğini görmekteyiz. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında ise 157. sıradadır.

Bu veri bile durumun vahametini ortaya koymaktadır.
Basın demokrasimizin, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Basın, hiçbir sebeple baskı ve etki altına alınamaz” sözünü hatırlatmak istiyorum. En zor koşullarda büyük duyarlılık ve fedakarlıkla mesleklerini ifa eden basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum"

"AV. VELİ KÜÇÜK BUGÜN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEK”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarının emniyet binalarına girişte yaşadıkları sorunlarının kısmen çözüldüğünü, adliye binalarına girişlerde olan "çipli kart" uygulamasının yapılacağını belirtti. Adalet Bakanı ile de yarın bir görüşme yapacağını ve bu konuyu da ileteceğini ifade etti. Av. Küçük, "Çok kısa sürede bu sorun ortadan kalkmalı." diye konuştu.

Genç avukatların cübbelerini Av. Eda Tamyürek, Av.Eren Eylem Dudu, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Ahmet Faruk Ulaş, Av. Semih Gökayaz giydirdi.