Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende gündeme dair görüş ve düşüncelerini paylaştı.

“KHK İLE İŞTEN ÇIKARILAN SAĞLIK MENSUPLARI VE AİLELERİ AÇLIĞA TERK EDİLMİŞTİR"

TBMM Sağlık Komisyonu’nda önceki gece sert kavga ve tartışmalara neden olan ihraç edilen doktorlara çalışma sınırı getiren 5. madde kısmi değişiklikle kabul edildiğini belirten Av. Küçük; “Devletin güvenliğini tehlikeye düşüren terör örgütleri ile irtibatlı olduğu düşünülen sağlık mensuplarıyla ilgili yapılmak istenen düzenlemeydi.

Bu durumda olan sağlık emekçilerinin özel hastanelerde dahi çalışamama ve mesleklerini ifa edememesi gibi Anayasamızda yer alan ve çalışma özgürlüğü ve hürriyeti ile AİHS ve Uluslarası Sözleşmeleriyle bağdaşmayacak bir şekilde düzenlemeler yapılma gayreti ve iradesiydi. Ortaya çıkan düzenleme kısmen düzeltilse de tatmin edici değildir.

Bir ceza mahkemesinde ceza almamış ve meslekten ihracı ile ilgili, mesleğini yürütememesiyle ilgili mahkeme kararı olmayan  çalışmasını engellemek hukuka ve insanlığa aykırıdır. Bu insanların çalışamaması açlığa terk edilmesidir. Bu yanlıştan en kısa sürede dönülmelidir"

MİLLETVEKİLLERİNİ HOŞGÖRÜYE DAVET ETTİ

Av. Küçük, "Sağlık çalışanlarına şiddet Türkiye'nin önemli sorunlarından biri. Bu sorunun çözümü için pek çok kişinin gözü dün meclisteydi. Meclis bu konuyu tartışırken milletvekillerinden kendilerine yakışmayan hareketler geldi. Çağdışı ve çirkin görüntüleri büyük bir üzüntüyle izledim. Bu davranışları esefle kınıyorum. Bizleri temsil eden vekillerin topluma kavga ederek değil hoşgörüyle yaklaşarak örnek olmaları gerekirdi. " dedi.

"KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şarkıcı Sıla'ya, oyuncu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Neco'nun da eşine uyguladığı şiddete de tepki gösterdi. Av. Küçük, "Son dönmede kadına yönelik şiddet artmaya başladı. Toplumsal hoşgörüsüzlük bizleri üzmektedir. Kadına yönelik şiddet eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla çözülür." diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük da genç meslektaşlarını da kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Av. Küçük, “Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve çalışmaları ile öne çıkan büro avukatlarını kutluyorum. Bu meslekte başarılı olmanın yolu, üstat avukatları örnek almaktan geçer" dedi.

Staj dönemlerini tamamlayan Mehmet Bucak, Nur Barığ Bucak, Elif Aslı Şahin, Beyza Sözübir, Ayşe Kıykaç, Kübra Nur Eroğlu ve İbrahim Cerit, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'ün okuduğu yemin metnini toplu halde tekrarladılar.

Meslek yeminlerinin ardından cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatları; Av. Hülya Ceylan Seçer, Av. Abdurrahman Dönmez, Av. Tolunay Toybukoğlu, Av. Kemal Derin, Prof. Dr.Fatih Köksal, Av. Semih Gökayaz, Av. Uğur Köksal'ın elinden giydiler.