Etkinliklerin ise 3 Nisan’da başlayıp, 12 Nisan tarihine kadar sürmesi planlanıyor. Karnavalın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yüz binlerce yerli ve yabancı turisti Adana’ya çekmesi bekleniyor. Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran  Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ndaeğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer alacak. Etkinlik başvurularının şimdiden gelmeye başladığı 2020 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı programında çok ilginç projeler ve yepyeni etkinlikler yer alacak.

Karnaval Komitesi’nden yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt dışından Adana’ya gelecek olanların ve turizm acentelerinin programlarını yapabilmeleri için, 2020 yılı program tarihini şimdiden duyurma kararı alındığına işaret edildi. 3 Nisan 2020 tarihinde başlayacak 8. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerinin 12 Nisan’a kadar devam etmesi planlanıyor. Resmi açılış ve kortej günü ise 4 Nisan 2020 olarak belirlendi. Gelecek olan etkinlik başvurularının değerlendirilmesi sonrasında da karnavalın kesin programı 2020 yılının Şubat ayında ilan edilecek.

Karnaval Komitesi açıklamasında bu coşkuyu yaşamak isteyenler için, 4 Nisan 2020 Cumartesi ve 5 Nisan 2020 Pazar günlerinin, en yoğun katılımın gerçekleşeceği 2 gün olacağı da belirtilirken şu görüşlere yer verildi;

“Nisan’da Adana’da olmanın keyfini daha sakin dönemde deneyimlemek isteyenlere takip eden günler için de program yapmalarını tavsiye etmekteyiz. Karnaval kapsamındaki etkinliklerin, 12 Nisan’a kadar devam edeceğini tahmin etmekteyiz. Ayrıca, mevsimsel olarak değişiklik göstermekle birlikte, 1-20 Nisan arasındaki dönemde Adana sokaklarının mis gibi portakal çiçeği kokacağını öngörüyoruz. Misafirlerimize tavsiyemiz, karnaval coşkusunu sokaklarda yaşamak ve kalabalıklarda olmak istiyorsanız 4-5 Nisan tarihlerini, sakin dönemde portakal çiçeği kokan sokaklarıyla Adana’yı gezmek, lezzetlerini tatmak istiyorsanız, takip eden 5-20 Nisan arasındaki tarihleri tercih etmenizdir.”