Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çok sayıda TV kanalının canlı verdiği ve ortak canlı yayın bağlantısının yapıldığı törende, kentin sorunlarını teker teker çözdüklerini belirtirken, Karataş Belediye Başkanı Bohaçhan Ünal, “Hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmayacağını söyleyen ve bu sözünü tutan Başkan Sözlü’ye teşekkür ediyor,  Karataşlılar adına adına minnettarlıklarımı iletiyorum” dedi.  

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca, Karataş, Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, Aladağ, Yumurtalık ve Karaisalı ilçelerinde yapılacak çöp aktarma istasyonlarının temel atma töreni gerçekleştirildi. Karataş’taki merkez törenle eş zamanlı olarak ve canlı yayın bağlantısıyla diğer 8 ilçede de temel atma töreni yapıldı.

Karataş’taki törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ile Karataş halkı katıldı.

GÜNLÜK TOPLANAN ÇÖP MİKTARI ARTACAK

9 ilçede yapılacak, 9 çöp toplama merkeziyle ilgili ortak temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, katı atık aktarma tesislerinin 2015 Haziran ayında bitirileceğini belirterek, “Amacımız doğanın daha yeşil ve temiz kalmasını sağlamaktır. İlçelerde yapılacak aktarma istasyonlarında toplanacak atıklar, Sofulu Katı Atık Entegre Tesisi’ne getirilecektir. Aktarma istasyonlarının faaliyete geçmesinin ardından, çok sayıda araçla 24 saat hizmet verilecektir. 2014’te Adana’da 110 bin ton evsel atık ortaya çıkmıştır. Şu anda Sofulu’daki tesisimize günlük giren çöp miktarı 1800 tondur. Aktarma istasyonları devreye girince günlük 2200-2400ton atık toplanacaktır. Bu çöplerin geri dönüşüme girmesi sağlanacak. Böylece hem maddi olarak katkı sağlanacak, hem de çevresel anlamda sorunlar azaltılacaktır” dedi.

SİYASİ AYRIM YAPMAYAN BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da, Karataş’ın kanayan yaralarını, Büyükşehir’in 2015 programına alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Bohağhan Ünal, “Kendisine Karataş halkı adına minnettarlıklarımı iletiyorum. Sayın Başkan Hüseyin Sözlü, hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmayacağını söylemişti ve bugün bunu burada yaşıyoruz. Katı atık aktarma istasyonlarının temel atma töreninin Karataş’ta yapılması bunun kanıtı. Bunun için de, ayrım yapmadığı için de kendisine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımla benim aramı kimse açamayacak. Karataş’a gelecek hizmetleri kimse engelleyemeyecek” diye konuştu.

SORUNLARI BİRER BİRER ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Tesislerin temel atılmasından kaynaklı program Karataş’ta ama canlı yayında birlikte program gerçekleştirdiğimiz ve temel atma töreni yapılan, Karataş hariç 8 ilçemiz daha var. Oralara da selam olsun. Çevremizi, doğal güzelliklerimizi bize Cenab-ı Allah bahşetti. Biz de bu güzelliklerimizi, çocuklarımızın da yararlanabileceği şekilde korumalıyız. Bugün bu amaca hizmet edecek tesislerin temelini atıyoruz.

Hergün yüzlerce ton  çöpün ilçelerimizde doğaya zarar vermesi engellenecek ve atıklar çöp toplama istasyonlarından alınarak toplanacak ve Adana’daki tesislerimize ulaştırılacak. 1 yıl önce göreve başladığımızda çözümsüz gibi görünen problem böylece çözüme kavuşacaktır.”

Karataş’a ve çok sayıda köye su götüren asbestli içme suyu borularının yenileneceğini de açıklayan Başkan Sözlü, 124 kilometrelik yenileme çalışmasının gerçekleşeceğini bildirdi.

KARATAŞ, ÇUKUROVA’NIN BODRUM’U OLACAK

Başkan Sözlü, “Karataş turizm bölgemiz ve uzun yıllardır yapımı beklenen atık su arıtma tesisinin yer tepsiti gerçekleştirildi. Sahilde, DSİ ormanının hemen arkasında inşa edilecek tesisle, önemli bir sorun ortadan kaldırılacak. Karataş içme suyu sıkıntısı çekiyor. Uzun vadeli çözüm için Çatalan suyu boru hattıyla, yeni taşıyıcı hattı ile bu problem çözülecek. Karataş’ın köylerine olan bağlantı yollarının da 50 kilometresini bu yıl yeniliyoruz. Karataş önümüzdeki yıllarda bir turizm merkezi, cazibe merkezi olacaktır. Karataş Belediyesi’nin de içinde olduğu bir çalışma ekibiyle, Karataş’ın bütün sahillerini, Çukurova’nın Bodrum’u gibi bir çekim alanı  olarak projelendireceğiz. Unutulmuş, makus talihini yenememiş bir ilçe olmanın ağırlığını bundan sonra yaşamayacaktır Karataş. Hizmetlerimizde hiç bir zaman siyasi parti ayrımı gözetmiyoruz. Bizim için önemli olan Adanalıdır. Bize güvenerek görevi veren Adanalı hemşehrilerimize layık olmak istiyoruz” dedi.

LİDERİMİZİN NASİHATİ VAR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendilerine nasihati olduğunu aktaran Başkan Sözlü, şöyle devam etti. “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey, bizlere yaşadığımız haksızlıklara karşı aynı şekilde karşılık vermememizi, adaletten, haktan, hukuktan taviz vermememizi, siyasi ayrımcılık yapmadan, Adanayı adaletli bir şekilde kucaklamamızı nasihat etmiştir. Biz de ona layık olmaya, nasihatlerini uygulamaya çalışıyoruz.  Adana’da hak ve hukuk anlayışından sapmayacağız, bu nasihati yerine getireceğiz. Adana’nın bütün köyleri, ilçeleri, kasabaları önümüzdeki 4 yılda hizmetin en iyisini alacaktır.”

MESAİ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’a, samimi açıklamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Sözlü, sözlerini şöyle noktaladı: “Katı atık toplama tesisleri önemli yatırımlardır. 9 ilçeye birden yapılıyor olması çevrecilik açısından önemlidir. İlgili birimlerimize, emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte gerçekleştireceğiz her işimizi. Onlar bizim dava arkadaşlarımızdır. Bizim yolumuz hizmet yoludur ve yol arkadaşlarımız mesai arkadaşlarımızdır. Hizmetlerimiz Karataş’a ve diğer ilçelerimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından 9 ilçede, çok sayıda televizyon kanalının ortak verdiği canlı yayında, diğer 8 ilçedeki temel atma törenlerine bağlanan Başkan Hüseyin Sözlü, katılımcılara selam gönderdi

 

Açılıştan sonra Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Yüceer, çevreye duyarlılığından dolayı Başkan Sözlü’ye plaket verdi. Başkan Sözlü de,  Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş’a plaket verdi.