Aralarında Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton, Loudon Belediye Başkanı Scott K York, Prince Willams Belediye Başkanı Martin Nohe, Purcellville Belediye Başkanı Robert Lazaro, Kuzey Virginia Belediyeler Birliği Başkanı Mark Gibb, Alexandria Belediye Başkanı William Euille, Pinnacle Academy Müdürü Mustafa Akpınar’ın yer aldığı heyeti makamında kabul eden Vali Coş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, tarihsel süreç içinde Türkiye-ABD arasındaki işbirliği ve dostluğa vurgu yaparak,  Amerikalı konuklarına Adana hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Hizmet sektöründeki büyük potansiyeli ile Adana’nın Ortadoğu’da iş yapmak isteyenler için doğru bir adres, doğru bir yatırım yeri olduğunu belirten Vali Coş, “Bakü-Ceyhan boru hattı ile Azerbaycan petrolleri buraya ulaşıyor ve değişik pazarlara gidiyor. İlimiz, Çukurova’daki diğer illerle birlikte Türkiye’nin gelişip kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye, tarımda dünyanın 6. büyük ekonomisi durumundadır. Toprak sulama yöntemlerimizi de geliştirip, daha fazla ürün almak için sürekli bir araştırma ve çalışma içindeyiz” dedi.

Vali Coş, karşılıklı sohbet halinde süren ziyarette, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen konuklarına Adana’daki eğitim, sağlık, ekonomi,  kültür ve turizm, ulaşım, altyapı gibi çeşitli konularda da ayrıntılı bilgiler verirken, bu ziyaretin Türk-Amerikan dostluğuna yararlı katkılar sağlamasını temenni ettiğini söyledi.

Heyet adına konuşan Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton ise,  Adana’da bulunmaktan ve bu kenti yakından tanımaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.  

Amaçlarının, Türkiye ve Adana’yı daha yakından tanımak ve işbirliğini geliştirmek olduğunu kaydeden ABD’li heyet temsilcileri, Vali Coş’u görev yaptıkları Virginia’ya davet etti.

Heyetin ziyareti, geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle temeli atılan, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün Valilik girişindeki maketini incelemeleri ve beğenilerini dile getirmeleriyle son buldu.