Adana Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER) Başkanı Feridun Özkan, eğlence yerleri sahiplerine önemli bir çağrıda bulundu.

Feridun Özkan, 19 Kasım Çarşamba günü saat 13.30'da 'Müzik Yapımcıları Derneği' ve Eser Sahiplerinin Müzik Telif Hakları Birliği' temsilcilerinin Adana'da Beyazevler Çamlık'taki 'Bahçe Kafe'de bir araya geleceğini, bu önemli toplantıda Adanalı esnafların da yer almasının önemini vurguladı.

Müzik telif hakları konusunda emeğe saygı gösterdiklerini ancak eğlence yerleri sahiplerinin de haklarını savunmaları gerektiğini hatırlatan Özkan, "Müzik telifinin rant haline gelmemesi için mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bu konudaki rahatsızlığımızı Çarşamba günkü toplantıda yetkililerle paylaşacağız. Bizimle ilgili çıkan yasalardan kaynaklı keyfi uygulamaların da önüne geçmek istiyoruz" dedi.

Adana'daki tüm cafe, bar, restourantların yanı sıra bilgisayar, radyo ve televizyon aracılığıyla mekanik müzik çalan ve dinleten tüm esnafları toplantıya çağıran AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, basın emekçilerini de aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.