Adalet Bakanlığı Yüksek Hukuk Müşaviri Adnan Özen'in annesi 92 yaşındaki Zöhre Özen, Tufanbeyli İlçesi'ne bağlı Bozgüney köyünde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Zöhre Özen'in, Bozgüney köyü camiinde kılınan cezane namazına Adana Cumhuriyet Başsavcı Ali Yeldan, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Adem Başoğlu, ilçe adliyelerde görev yapan hakim ve savcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            HUKUK MÜŞAVİRİNİN ANNESİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

            Yaşlı kadının cenazesi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedilirken, Yüksek Hukuk Müşaviri oğlu Adnan Özen de, taziyeleri kabul etti. Adalet Bakanı Kenan İpek ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi üyesi Ramazan Kaya da, Ankara'dan karayoluyla Bozgüney köyüne gelip, taziye ziyaretinde bulundu. Müşaviri Özen'e başsağlığı dileğinde bulunan Bakan İpek ve beraberindekiler, Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından dua etti.

            ŞEHİT POLİSİN BABAOCAĞINA TAZİYEDE BULUNDU

            Adalet Bakanı Kenan İpek, daha sonra beraberindeki heyetle Diyarbakır'da IŞİD'in hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan Adanalı özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan'ın, ilçeye bağlı Ortaköy'de bulunan baba evine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Cenazesi helikopterle ilçeye getirildiğinde kollarını açarak karşılayıp torununun fotoğrafını öpen şehidin dedesi Celal Bilgi ile baba Hacı Bayram Özkan, evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Şehidin dedesine ve babasına sarılıp başsağlığı dileyen Bakan İpek, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin başı sağolsun" dedi. Metanetli olduğu görülen şehidin babası Hacı Bayram Özkan da, Bakan İpek’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, çevre köylerde yaşayan vatandaşlara da, bu süre zarfında gösterdiği ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

            Edilen duanın ardından uzun süre şehidin babası ve yakınlarıyla sohbet eden Bakan İpek ve beraberindeki heyet, taziye ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.