Adana Atatürk Parkında kurulu bulunan Adalet Çadırı önünde buluşan Adana Adalet ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yapacağı basın açıklaması öncesi Adalet taleplerinin nedenlerini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Adalet istiyoruz. Çünkü adaletin olmadığı bir ülkede, huzurun, mutluluğun, toplumsal barışın olmayacağını çok iyi biliyoruz. Adaletin olmadığı bir ülkede, emek sömürüsünün en üst seviyede olduğunu, halkın yoksullukla, açlıkla mücadele ettiğini, çocukların yatağa aç girdiğini, kadınların sudan sebeplerle katledildiğini, ülkenin geleceği olan gençlerin iş bulamadığı için yitik bir nesil haline geldiğini, iktidar yandaşlarının eşi benzeri görülmemiş şatafatlı, zengin bir yaşam sürdüğünü, kanunların haklıdan yana değil, güçlüden, parası olandan, yalakadan yana işlediğini çok iyi biliyoruz. Adalet terazisi hiçbir zaman, hiçbir koşulda şaşmamalıdır. Hukuk ve adalet herkesi eşit olmalı, hiç kimse hukuk ve adalet karşısında ayrıcalıklı olmamalıdır. Adalet mekanizması iktidarların elinde toplumu dize getiren bir sopa haline gelmemelidir. Çünkü adalet herkese gereklidir.” Dedi.
 
DOÇ.DR. ÖKTEN, “HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ”
Adana Adalet ve Demokrasi Platformu olarak CHP’nin başlatmış olduğu ‘Adalet Yürüyüşü’nün önemli bir adım olduğunu düşündüklerini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, platform adına yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Bu yürüyüşün herkes için adalet talebi etrafında vücut bulması ve bu olumsuz gidişata güçlü bir dur ihtarının verilebilmesi için yürüyüşü desteklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Adalet yürüyüşünün demokratik bir ülke inşasına katkı sağlayacağı inancındayız. Bir gün Adalet herkese gerekecek. Bunun için, herkes için Adalet talep ediyoruz!
Bizler Adaleti sadece; hapse atılan milletvekilleri, gazeteciler için değil,
Bizler Adaleti sadece; haksız hukuksuz biçimde KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için değil,
Bizler Adaleti sadece; yaşamın son sınırına gelmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için değil,
Bizler Adaleti sadece; Suruç’ta, Diyarbakır'da, 10 Ekimde Ankara'da, İstanbul'da, Adana'da terör sonucu şehit olanlar için değil,
Biz Adaleti sadece 15 Temmuz darbesinde şehit düşenler için değil,
Bizler Adaleti sadece; kadına ve çocuğa şiddet ve tecavüze uğrayanlara değil,
Bizler Adaleti sadece; Aladağ'da yangında yitirdiğimiz on iki çocuğumuz için değil,
Bizler Adaleti sadece; Referandumda gaspedilen oylarımız için değil,
Bizler Adaleti sadece Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Ermeni, Rum, Alevi, Ezidi, Ateist olarak ötekileştirilenler için değil,
Bizler Adaleti;
Sadece kendimiz için değil, bütün toplum için Eşitlik, Barış, Kardeşlik Ve Özgürlük talebinde bulunarak herkese eşitlik kavramından yola çıkarak istiyoruz.

Adalet ve Demokratik platformu olarak ortak demokratik mücadele için üzerimize düşeni yapacağız, herkesin de bu sorumluluğu göstereceğine inanıyoruz ve herkesi bu sorumluluğa davet ediyoruz.” Diye konuştu.
Açıklamanın ardından üzerlerinde Adalet yazılı balonlar özgür bırakılarak iki dakika düşünme ve oturma eylemi yapıldı.
Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük de, oturma eylemi sırasında katılımcılara verdiği “Adalet” konulu konferansta adaletin önemini vurgulayıp, Adalet için verilen mücadelenin anlamını anlattı.