Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB)’nin Adana Eczacı Odası, Adana Tabip Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Barosu ve TMMOB İKK birlikteliği ile oluştuğunu belirterek, kuruluşlarının amacı hakkında bilgiler veren ADAMOB dönem sözcüsü Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Meslek Kuruluşlarının ortak çalışmalar yapmasını sağlayarak dayanışma ve güç birliği ile şehrimizi sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent kültürüne ulaştırmak amacıyla aramızda centilmenlik anlaşması imzaladık. Güç birliği oluşturarak tüm kararlarımızı oy birliği ile alıyoruz. Bizim asli görevlerimizin dışında halkımıza, kentimize karşı ciddi sorumluluklarımız var. Lokal sorunlarımızdan çok herkesi ilgilendiren kentimize mal olacak işleri gündeme getiriyoruz.”

 

ULAŞIM MASTER PLANI ÇOK ÖNEMLİ

Adanayla ilgili bir çalışma olduğunda Akademik Meslek Odalarının da bu çalışmalara dâhil edilmesi gerektiğine de vurgu yapan ADAMOB Dönem Sözcüsü Dt. Fatih Güler, “Adana’nın maalesef bir ulaşım master planı yok. Şu an belediye meclisinden yapılması kararı çıkan iki köprü var. Çok da maliyetli viyadükler yapılacak. Oysa öncelikle şehrin ulaşım master planının yapılması gereklidir. Ulaşım master planlandıktan sonra köprüler, kentsel dönüşümler yapılmalıdır. Ulaşım master planı olmadan bu işlerin yapılıyor olması bizleri üzmektedir. Ulaşım master planının yapılması konusunda öncülük ederseniz Adanaya en büyük mirası bırakmış olursunuz. Desteğiniz olursa çok seviniriz.”

 

MERKEZDEKİ BAZI KURUMLAR İLÇELERE KAYDIRILMALI

Çukurova ilçemizde Noter, Tapu Dairesi ve Vergi Dairesi olmadığını da sözlerine ekleyen Dt. Güler, “Herkes şehir merkezine geliyor. Zaten yoğun olan şehir trafiğine bir yük daha ekleniyor. Şehir trafiğinin rahatlaması için şehir merkezindeki belli kurumların ilçelere kaydırılması gerekir. Kuzey’den Güney’e gidiş geliş bulvarlar açılmalıdır. Ayrıca kuzeyde güneyde konuşulan konular da farklı. Kuzeyde kültürden, sanattan bahsedilirken güneyde madde bağımlığından, hırsızlıktan, işsizlikten, sağlık problemlerinden bahsediliyor. Bu sorunlar bir an önce giderilmelidir.” şeklinde konuştu.

 

BİRLİKTELİĞİNİZİN ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Adana Valisi Mustafa Büyük, “Bir meslek kuruluşu olarak her düşünceden her siyasi görüşten meslektaşlarınız var. Onları temsil ediyorsunuz. Mesleki olarak onların haklarını korumaya çalışırken ayrıca duyarlılık gösterip şehrin meselelerine de çözüm arıyorsunuz. Etkili olacağınızı düşünüyorum.Değişik meslek guruplarının şehrin her meselesiyle ilgilenmesi güzel bir şey. Entelektüel insanlara, iyi eğitimli insanlara yani siz hekim, eczacı, diş hekimi, avukat, mimar ve mühendislere kendi işinize bakın başka bir şeyle ilgilenmeyin demek yanlış olur. Meslek odasının tek başına yapacağı açıklama yerine birlikteliğin olduğu daha güçlü, daha geniş, kapsamlı açıklama daha etkilidir diye düşünüyorum. Yapılacak işlerin karar mekanizmalarının başında işin ehli olmasa sonra ki müdahalelerde haklı da olunsa itibar bulmuyor. Sizlerin yapacağı çalışmalarla yeni ufuklar, yeni yönelişler, yeni teknikler ortaya konulabilir. Ayrıca güneyin problemleri göz ardı edilmemelidir. Kuzeyin desteği ile güneyin sorunlarını çözmek zorundayız. Bundan sonraki süreçte birlikte işbirliği ve değerlendirmeler yaparız. Devletin aldığı karar mekanizmaları içerisine toplumun düşüncelerinin de yansıması fayda sağlar.” diye konuştu.