Tarihi taş binada bulunan iç bahçede düzenlenen etkinliğe, aralarında Cumhuriyet Başsavcı Vekili Birsen Türkoğlu ile kadın savcıların da bulunduğu görev yapan kadın yazı işleri müdürleri ve zabıt katipleri katıldı. Başsavcı Yeldan ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, kutlamaya katılan kadın yargı mensubu ve çalışanlarına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına saksıda mini orkide çiçeği verdi.

            'KADROMUZUN YÜZDE 40'I KADINLARDAN OLUŞUYOR'

            Etkinlikte konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 15 Temmuz'da olduğu gibi tankların karşısına dikilen, hayat mücadelesinde topluma onuruyla büyük fedakarlık gösterip destek veren kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini söyledi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olarak kadınlara yönelik olumsuz eylemleri önlemek için çalışmalar yaptıklarını belirten Ali Yeldan, "Başta kadına karşı şiddetle mücadelemiz devam ediyor. Öte yandan ayrımcılığın önlenmesi, kadın haklarının korunması noktasında adliye olarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaten kadromuzun yüzde 40'ı kadınlardan oluşuyor. Kadromuz gayet güçlü. Kadınlarımızın farklı bakış açıları, hassasiyetleri, çalışkanlıkları, düzenleri ve disiplinleri iş hayatında her şeye yansıyor. İdari İşler Müdürlüğü dahil önemli işleri kadınlarımız yerine getiriyor" dedi.

            'KADIN ONURUNU KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

            Türk kadının medeni ve siyasi hakları diğer ülkelere göre çok erken kazandığını ancak şu an toplumun içinde hak ettiği bir yerde olmadığını anımsatan Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep beraber kadınları hak ettiği yere getirmek durumundayız. Hem kadınlarımızın onurunu hem de insanlığın onurunu korumak için yılmadan, bıkmadan çalışmak ve gayret göstermek gerekiyor. Olumsuzlukların olmadığı, her şeyin mutlu ve güzel şekilde geçtiği günlere doğru yol almamız ümidiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum."

            Konuşmanın ardından Başsavcı Ali Yeldan ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz, kadınlar günü kutlamasına katılan kadın çalışanlarla iç bahçede bulunan kemeriyede bir süre oturup sohbet etti.