Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Nevzat Elçi, Av. Mert Kuşdemir, Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Av. Fikret Yeni, genç hukukçuların aileleri, avukatlar ve sevenleri katıldılar.

Genç hukukçulara cübbelerini Av. Süreyya Karagöl, Av. Fikret Yeni, Av. Alper Kılıç ve Av. Şermin Adamhasan giydirdi.

Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, ruhsatı takdim ederken, genç meslektaşlarını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Başkanı Av. Küçük yaptığı konuşmada;

“Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büro avukatlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler 3 bin yıllık geçmişi olan ve ülkemizde 120 bin avukatın bulunduğu kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz. Genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum"

Gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Av. Küçük, “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 10 Kasım'ın öncesinde 'Keşke Yunan galip gelseydi' sözleriyle bilinen Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret ederek hediyeler vermesi büyük tepki çekmiş, üzüntüye sebebiyet vermiştir. Sosyal medya kullanıcılarının şahsi tepkilerinin yanı sıra siyasi partiler ve bir imam hatip derneği de ziyareti eleştirdi. Bugün Atatürk olmasaydı, ne kendileri olurdu ne de biz burada olurduk.

Diyanet'ten ziyaretle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, bu tamamen "insani bir ziyaret" denilmesi de kabul edilemez. Diyanet İşleri Başkanı’nı derhal istifa etmelidir veya görevden alınmalıdır, aksi halde onlar gibi düşünülüyor demektir.

Türkiye'nin diyanet işlerinin en tepe noktasındakilerin bu davranış, ülkemizin nasıl karanlık zihniyetler içerisinde olduğunun göstergesidir.” ifadelerini kullandı.