701 sayılı KHK ile 4 vali yardımcısı ve 4 kaymakam ihraç edildi, 199 akademisyen görevinden uzaklaştırıldı, 12 dernek, üç gazete ve bir televizyon kapatıldı, 1526 askerin rütbesi alındı.

“İKTİDAR SEÇİMDEN EVVEL ON BİNLERCE İHRAÇ YAPACAK KADAR ENAYİ DEĞİLMİŞ!”

Binlerce kamu çalışanının ihraç kararının 24 Haziran seçimlerinden 20 gün önce hazırlandığı ancak bugün yayımlandığı ortaya çıktı.  Baro Başkanı Av.Veli Küçük yaptığı açıklamada: “Bu uygulama geçmiş dönem ülkemiz siyasetçilerinden ve cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal’ın söylediği, ben seçimden önce zam yapacak kadar enayi miyim? sözünün ve yaklaşımının kamudan ihraçlara uyarlanmış halidir.” dedi. 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede OHAL ve KHK’lar karanlığında ülkemizin demokratik yollar bir kenara bırakılarak yönetilmeye devam edildiğini ifade ederek, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin ardından bugüne kadar toplamda 35 KHK çıkartılmıştır.

Türkiye’de maalesef bugün millet iradesi tek adamın emrine teslim edilmiştir. Hukuki ve demokratik yollara aykırı uygulamalar kaldığı yerden devam etmektedir. Yasalaşması düşünülen değişiklikleri kamuoyu huzurunda tartışılarak kanun şeklinde olmalıdır. 

Kapalı kapılar ardında, bir gecede, ansızın ben yaptım oldu mantığı hukuki değildir. Kamu görevinden ihraçların da demokratik, şeffaf ve yargı denetimine açık hukuki yollarla yapılması gereklidir. Bu durum, çok açık bir ifadeyle keyfiliktir, hukuksuzluktur, demokrasiden son sürat uzaklaşmaktır.” diye konuştu.