Katliamın sorumluları belli olduğu halde cezalandırılmadığını, Sivas katliamı davası zaman aşımına uğratıldığını ifade eden Av. Küçük, “Sivas Katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek, bunun ne ilk ne de son olduğunu hatırlattı. 

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "O korkunç katliamın işaret fişeğini görünmez bir el ateşlemiştir. Madımak Oteli’nde 35 ozan, düşünür ve yazar ile 2 otel çalışanı yanarak katledilmiştir. Olaydan bir gün sonra 35 kişi gözaltına alınır alınmasına ama aradan yıllar geçmesine rağmen o gün karanlık elin asıl sahibi hâlâ bulunamamıştır. Katiller  adalet karşısına çıkarılmamıştır. Ne yazık ki Madımak davası “zamanaşımı” nedeniyle düşmüştür.

Tarihimizin en ibret verici bu olayından çok uzakta değil 72 saat sonra da Erzincan Başbağlar'da 33 masum köylü o gün orada kurşuna dizilerek katlediip, köyleri yakılmıştır.  37 yıl önce Çorum'da, 40 yıl önce Kahramanmaraş'ta yaşanan katliamlar hafızalarımızdan silinmedi.

Bu katliamlar demokrasiye, farklı inançların eşit koşullarda birlikte yaşamalarına karşı olanların işiydi. Nefret suçları ve ayrımcılık açısından yaşanmış en vahşi örnekleridir. Üzerine gidilmeyen her olay bize ne yazık ki Madımak olur, Başbağlar olur, Hrant Dink olur zamanaşımı olarak geri döner. İnsanlık suçlarında zamanaşımı olmamalıdır. “

Olayın “yakın tarihimizin ve Türk hukukun yüz kızartısı ve alın karasıdır” diyen Av. Küçük, “O dönemin bir siyasi parti genel başkanının: “Bu işi bu kadar abartmayın. Bu ülkede bir futbol maçında bile bu kadar çok insan ölüyor.”’ demesi ise çok anlamlı ve daha vahimdir.

Bu katliamlar, alevi ve sunni inancındaki iki kesimini birbirine düşürmek amacıyla yapılmış operasyonlardır. 90’lı yıllar, faili meçhul cinayetlerin en yoğun yaşandığı yıllardır. Devlet içerisine kümelenmiş Gladio tipi bir yapılanmanın eylemi olduğu iddiaları kuvvetlidir.

Ülkemizde oynanan bu oyunlar hiç bitmiyor ve bitecekmiş gibi de görünmüyor. Onun için bu oyunları hafızalarımızda her zaman taze ve diri tutmalıyız. Oynanan ve oynanacak oyunlara hazırlıklı ve dikkatli olmalıyız." şeklinde açıklamasını sonlandırdı.