Gala Gecesi'nde açılış konuşmasını gerçekleştiren Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, "Geçen dönemde yine bizim takım bölge elemelerinde başarıyla yarıştı. Ancak finallere kalamadık. Bu sene burada birinci olup aynı zamanda 17, 18 Ekim tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan yarışmada da Türkiye birincisi oluruz. Ekibimiz yaklaşık 1 ay, çok ciddi bir çalışma yaptı. Kendilerine çok güveniyoruz. İnşallah bize birincilik getirecekler. Yarı finale kalan takımlara başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. 

 GALA YEMEĞİ

Adana Barosu, TBB Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Akdeniz Bölgesi elemelerine katılan baroları baro tesisleri'nde düzenlediği gala gecesinde ağırladı.

 İlk günkü program sonrasında elemelere katılan Adana, Kahramanmaraş,Isparta, Mersin,Osmaniye,Antakya,Antalya takımları gecede biraraya geldi. Gecede müzik eşliğinde doyasıya eğlenme imkanı buldular. Geceye takımların bağlı bulundukları baro başkanları da katıldı.

 

Bölgelerde birinci olan takımlar, 17-18 Ekim 2015 Tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile ilk üç dereceye girme mücadelesi verecekler.