Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada; mesleğe adım atan genç meslektaşlarını, ailelerini ve staj yapılan büroların avukatlarını kutladı ve  tavsiyelerde bulundu.

"KAMUSAL BİR KİMLİĞİNİZ OLDU"

Av. Küçük, şöyle devam etti;”Bugün hepiniz kendi kişiliklerinizden farklı olarak kamusal bir kimlik almış bulunmaktasınız. Hukukçu olmak ulvi ve gönüllerde var olan bir meslek sahibi olmaktır. Bu mutlu günün gerçek mimarı ve çocuklarına parıldayan gözlerle bakan aileleri, staj dönemlerini geçirdikleri çok değerli büro avukatlarını da kutlarım. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşımıza başarılı, uzun ve kazançlı bir meslek hayatı diliyor ve tebrik ediyoruz.”dedi.  Genç hukukçulara cübbelerini ise Av. Murat Loğoğlu, Av. Atilla Karataş, Av. Levent Dikici, Av. Veysel Güler, Av. Semih Gökayaz, Av. Alper Çabuk, Av. Azmi Yılmaz ve Av. Yelda Aslan giydirdi.

 “SEGBİS DAYATMASI; YÜZYÜZELİK İLKESİ VE ADİL YARGILANMA HAKKI İHLALİDİR”

Halkın Hukuk Bürosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 17’si tutuklu 20 avukat meslektaşının 363 gün sonra; 10 Eylül Pazartesi günü yargıç karşısına çıkarılacağını belirten Av. Küçük, yönetim kurulu olarak davaya katılacaklarını,  mahkemenin tutuklu avukatların bulundukları cezaevinden SEGBİS ile ifade alma ısrarından başlatılan açlık protestosundan sonra dönüldüğünü, mahkemede bizzat bulunarak ifade vermek isteyen kişinin segbis ile dinlenilmesi ısrarının yargılamanın yüzyüzeliği ilkesine, adil yargılama hakkının ihlali olduğunu söyledi.