Baro Başkanı  Av. Veli Küçük' ün de katılımıyla SODEV’in 2017 yılı "İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma" ödül töreni Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirildi.

SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı), 2001 yılından bu yana, “insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma” alanlarında, o yıl içerisinde olağanüstü başarı kaydetmiş ve örnek oluşturabilecek çabalar göstermiş kişi veya kurumlara “SODEV Ödülü” vermektedir. Törende, “Adalet Yürüyüşçüleri” adına ödül, yürüyüşe katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine; “Adalet Nöbetçileri” adına ise avukat Kemal Aytaç’a takdim edildi.

"HALKIN ORTAK TALEBİ ADALET"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, halkın ortak talebinin 'Adalet' olduğunu belirterek, "Yargının OHAL rejimi altında tarafsızlığını ve bağımsızlığını tamamen yitirdiğini, iktidarın ölçüsüz kullandığı bir enstrümana dönüştüğünü görmek bizleri son derece üzmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) devre dışı bırakılarak Türk usulü başkanlık modelinin ülkemize yarar değil, zarar getireceğine inanmaktayım. Siyasi iktidarın tek adam rejimi üzerinden ülkemizi yönetmeye kalkışması demokratik değildir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bağımsızlık ve Özgürlük Benim Karakterimdir" sözünü burada hatırlatmak isterim. Toplum olarak bu anlayıştan vazgeçilmemesi gerekmektedir. Dolayısıyla adalet halkın talepleri arasında birinci sıraya yerleşti. Geride bıraktığımız senede yaşanmış bireysel ya da kitlesel her türlü protesto eyleminin ortak nedeni maruz kalınan adaletsizliklerdir. Dolayısıyla ortak talep de adalettir. Adalet talebi karşılanmadıkça, bu ülkede adalet açığı kapatılmadıkça bu topraklarda barış, güven, istikrar ve kalkınma da mümkün olmayacaktır.” dedi.

SODEV Başkanı A.Babür Atila, Disk Genel Sekreteri Dr.Arzu Çerkezoğlu, İHD İstanbul Şube Başkanı Av.Gülseren Yoleri, Prof.Dr.Tamer Timur, Müzisyen Nejat Yavaşoğulları, Gazeteci Erdem Gül, Gazeteci Kadri Gürsel, Sodev Onursal Başkanı Edcan Karakaş’tan oluşan Ödül Jürisi “2017 yılı SODEV İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”nü, ortak paydası adalet olan, bu talebinde kararlı, sivil, kitlesel “iki farklı” eylemin katılımcılarına vermeyi kararlaştırdı.

Ödülün sahiplerinden biri 423 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’ne ve akabinde Maltepe Mitingi’ne katılan “Adalet Yürüyüşçüleri” oldu. Diğer ödül sahibi, hakkaniyetten uzak hukuksuz bir şekilde cezaevine konan meslektaşları ve gazeteciler için Mart 2017’de Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ve her Perşembe tutulan nöbeti temsilen “Adalet Nöbetçileri” olarak belirlendi.

Adana Barosuna verilen 2017 SODEV ödülü gazeteci Kadri Gürsel tarafından Baro Başkanı Av.Veli Küçük’e takdim edildi.