Adanahabermerkezi.com
TBB Başkanı Feyzioğlu savunduğu ilkeler ve hukuk için verdiği mücadele ile tanınırken siyasi değil toplumun her kesimini kucaklayan "Adalet" yürüyüşüne başlayan Kılıçdaroğlu'nun yanında Adalet için yürümemesi tepki çekti.

"METİN FEYZİOĞLU KORKUYOR MU?"

Her zaman adaletten bahseden Feyzioğlu'nun kendini ve mesleğini çok yakından ilgilendiren Adalet konusunda sessiz kalması şaşırttı. Bazı kesimler TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemikten sonra korktuğu için böyle bir etkinliğin içine girmedini bile iddia etti. 
Bazı kesimlerse Feyzioğlu'nu çok sert eleştirerek "Allah korusun Cumhuriyet elden giderse Metin bey yine bir siyasi parti faaliyeti mi'diyecek" eleştirinde bulunuyorlar.

METİN FEYZİOĞLU SÖZCÜ'YE NE DEMİŞTİ?

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Feyzioğlu, "Bundan, tüm toplum zarar görür. Çünkü, Türkiye Barolar Birliği'nin dile getirdiği her sorun ve her çözüm önerisi siyasi iktidar tarafından ‘bir siyasi parti adına söyleniyor' şeklinde damgalanır" görüşünü dile getirdi.

Feyzioğlu şu ifadeleri kullandı:
Ana muhalefet partisinin başlattığı ve organize ettiği yürüyüş, toplumun bu en önemli sorununa işaret etmektedir. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum: umarım bir veya birkaç kişi üzerinden değil, tüm toplum için adalet talebi üzerinden gelişir. Ancak bu yürüyüşün bir toplumsal soruna işaret etmesi onu siyasi parti faaliyeti olmaktan çıkarmamaktadır. Faaliyetin, siyasi parti faaliyeti olması ise onu değersizleştirmez. Fakat yargının en üstünde yer alan kurumlardan biri olan Türkiye Barolar Birliği'nin, bir siyasi parti faaliyetine katılması doğru olmaz

ADANA BAROSU "ADALET"TEN YANA NET TAVIR KOYDU

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu bu şekilde medyada tartışılırken, Adana Barosu "Adalet"ten yana ne ttavır koydu. Başkan Veli küçük ve yönetimi Türkiye'de Adaletin sağlanması için mücadele ediyor. TBB Başkanı Feyzioğlu bazı iddialara göre "korktuğu için" yürüyüşe katılamazken Adana Barosu üyeleri hiçbir siyasi partinin bayrağının taşınmadığı, sadece Atatürk ve Türk bayraklarının taşındığı, Yürüyüşe bizzat iştirak ettiler. Adana Barosu yöneticileri Yüyüyüşün başlamasıyla etkin olarak katılım sağlarken, Baro "Adalet" mitingi" için de hassasiyet gösterdi. Baro yönetimi Mitinge gitmrk isteyen üyeleri için özel olarak otobüs kaldırdı. Böylece Adana Barosu sadece söylemleriyle değil icraatlarıyla "Adalet" için mücadele ettiğini Tüm Türkiye'ye gösterdi. Adana Barosu ayrıca konuştuğunda mangalda kül bırakmayan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı polemikten sonra durulan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na da net duruşuyla "ayar" vermiş oldu.