Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bugünkü çalışma avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların arttığı günlerde, Baroların işbirliği içerisinde birbirlerine sahip çıkma anlamıyla da büyük önem taşımaktadır. Baromuz tarafından Avukatlar Hakları Merkezi Yönergesi de kabul edilerek kurulmuştur. Bugün ülkemizde maalesef Avukatı bir sorunun çözümünde müvekkiline yardımcı olan mesleki bilgi ve birikimini paylaşan değil,  Avukatı sorun olarak gören bir zihniyet hakim bürokrasimizde. Bu zihniyet, Avukatı ve savunmayı şekli bir unsur olarak gören, yok sayan hakim ve savcılarımızda da çok ciddi ve belirgin olarak görülmektedir. Avukatlık mesleğinin onur ve itibarına yönelik sözlü ve fiili saldırılara, avukatlık mesleğini yerine getirirken karşılaştıkları engellemeler karşısında meslektaşlarımızın yalnız olmadığını hissettiren bir müessesedir Avukat Hakları Merkezi. Ankara, İzmir, İstanbul’dan sonra Diyarbakır ve Adana’da da kurulmuş bulunmaktadır”

 Moderatörlüğünü Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Barosu’nun Avukat Hakları Merkezi Sorumlusu Av. A. Faruk Ulaş’ın yaptığı konferansta konuşmacıların kent kent gezmelerinden ötürü ‘Savunmanın Şövalyeleri’ benzetmesinde bulundu.

Denizli Barosu Avukatlarından Av. Adil Giray Çelik, ‘Avukatlık Mesleğinin Fotoğraflar ve Belgeler Işığında Tarihçesi’ hakkında, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Volkan Bahadır ile Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Doğan Erkan, baroların niçin avukatlık hakları merkezi kurulması gerektiği, savunma mesleğinin icrası sırasında avukatlara yönelik hak ihlallerine karşı neler yapıldığı ile ilgili bilgiler sundular.

 Konuşmaların ardından katılımcılara değerli sunumlarından dolayı Baro olarak teşekkür plaketi takdim edildi.