Av. Veli Küçük açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit olan er Yener Kırıkcı’nın cenazesinde bir güruh tarafından yapılan fiziki saldırıyı ve linç girişimini şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Aynı topraklarda yaşayan, aynı ideal için mücadele edenleri ayrıştırmanın, ötekileştirmenin, akıl dışı tahriklerin sonucudur bu.  Saldırı aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsında tüm Türkiye’ye yapılmıştır.  Şehidimizin cenaze töreninin bu işe alet edilmesi ise vahim ve çok daha acıdır.  Bu yapılan zorba bir saldırıdır. Mutlaka acilen hesap sorulmalı ve bu saldırının ardındaki tüm karanlık güçler ortay çıkarılmalı ve saldırganlar adalet önünde hesap vermelidirler.  Bu andan itibaren şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin verilmemelidir. 

Kamplaştırıcı, ötekileştirici, sert, endişe, korku pompalayan siyaset tarzının bırakılmasını ve tez elden birleştirici bir dilin tercih edilmesini arzuluyoruz. Aksi olursa güzel ülkemiz felakete sürüklenir. 31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasilerin kullandıkları çatışmacı dil bu olumsuz tablonun oluşmasına zemin hazırlamıştır. Acil olarak bu olaydan sorumluluk ve yetki makamında olanlar ders çıkarılmalı, hukuka, Demokrasiye, saygı duyulmalıdır. Ulusumuzu ve yurttaşlarımızı sükunete davet eder, her zaman bir ve beraber olduğumuzu belirtiriz"