250 sayfalık karar tepkilere neden olurken, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamayla görüş ve düşüncelerini paylaştı.  Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu gerekçeli kararın millet iradesinin cezalandırıldığının tescili olduğunu belirterek, uzun yollardır defalarca seçimler yaşayan ve hukukun içinde birisi olarak kararın hiçbir tutar dalının bulunmadığını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük açıklamasında; 
“11 üyeden 4'ü muhalefet şerhi yazdığı karara göre, siyasi iktidarın sürekli dillendirdiği "oylar çalındı" iddiası reddedilmiş oldu. YSK'nın İstanbul seçiminin iptaline ilişkin 250 sayfalık gerekçeli(!) kararının hiç bir yerinde siyasi iktidarın ve adayının iddia ettiği gibi ‘çalmak’ sözcüğü yer almıyor. Ayrıca seçim iptalinin Anayasaya aykırı olduğuna dair net olarak muhalefet şerhi var!

YSK, 754 Sandık başkanı kamu görevlisi değil diyor. Ama bunun seçim sonucuna etki ettiğine dair tek bir somut tespit bulunmuyor. Bu sudan bahaneler seçimlerin iptalini gerektirir mi? 250 sayfalık gerekçeli karara göre cevap, hayır. Bu karar Türk hukuk tarihinin utanç vesikasıdır.

Sonuçta millet iradesi gasp edilmiştir. Ve oy kullanan yurttaşlarımız cezalandırılmıştır. Yüksek seçim kurulundaki 7 üyenin hukukla uzak yakın alakalarının olmadığı, bir takım talimatlarla karar verdikleri ortaya çıkmıştır. Gerekçesi olmayan "gerekçeli karara" imza attıkları için hukukun işlediği bir ülkede görevden alınıp, soruşturma açılmalıdır!” ifadelerini kullandı.