Konferans salonunda yapılan seminere Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Tokgöz ile akademik ve idari personel katıldı.
Günümüzde bilgi güvenliğinin sağlanmasının ve korunmasının hem kurumlar hem de kişiler açısından oldukça önemli olduğunu belirten Mustafa Sansar, alınacak tedbirlerin önce kullanıcılardan başlayarak yöneticilere kadar uzanan bir sorumluluk alanında olduğunu vurguladı. Kişisel ve kurumsal şifrelerin kullanıcıların mahremiyet alanları olduğunu söyleyen Mustafa Sansar, söz konusu şifrelerin güvenlik açısından hiç kimse ile paylaşılmaması gerektiğini belirtti.
Bilgilerin ve dataların korunmasında farkındalık yaratılması gerektiğini dile getiren Mustafa Sansar, kurum dışına sızan verilerin, kurumları maddi zarara uğratmasının yanı sıra marka değerine de büyük zarar verebileceğini, dolayısıyla kurumsal bilgisayarlara izin verilen programların dışında yükleme yapılmamasının, herkesin kullanımına açık internet ağlarından kurumsal hesaplara giriş yapılmamasının ve kurumsal şifrelerin bilgi işlem personeli dahil hiç kimse ile paylaşılmamasının uygun olacağını söyledi. Kullanılan yazılımların daima güncel tutulmasının ve iyi bir anti-virüs programı kullanılmasının başarılı saldırı risklerini azaltacağını belirten Mustafa Sansar, kullanıcılar tarafından belirlenen şifrelerin tahmin edilmesi zor;  harf, rakam ve işaretleri içerecek şekilde oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.
Katılımcıları BTK uygulamaları ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında da bilgilendiren Mustafa Sansar,  kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak seminerine son verdi.