Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar hazır bulundular.  Toplantıda Adana BTÜ için Sarıçam İlçesinde 1 milyon 431bin 712 metrekare alan tahsis edildiği, bu araziye ek olarak 40 bin metrekarelik alanın yurt için ayrılacağı bildirildi.
İkinci devlet üniversitesinin Adana için önem taşıdığına vurgu yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, “ Kampüs alanının tespiti hakkında uzun bir süreç yaşadık. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Ersoy ile işbirliği içerisinde çalışarak uygun çözümün bulunması için çaba sarfettik. Geldiğimiz nokta Adana ve bölgemiz için çok önemli bir nokta. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kampüs arazisi için tüm bürokratik işlemlerle bizzat ilgilenen Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, yaşanan süreçte sona gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “Ç.Ü. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar ile omuz omuza, işbirliği içerisinde hareket ederek bu işi gerçekleştirdik. Yaşadığımız süreçte bize destek olan, üniversitemizi bizlere kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Sayın Valimize ve işbirliğinden ötürü Sayın Ç.Ü Rektörü Prof. Dr. Kibar’a teşekkür ediyorum. Adanamıza ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Adana Valisi Mustafa Büyük, kampüs alanının tahsisi ile Adana için önemli bir adımın atıldığını belirtti. Büyük, “İki güzide üniversitemizi de sergiledikleri güzel işbirliği örneğinden dolayı kutluyorum. Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy’un çalışmaları ve çabaları, bununla birlikte Çukurova Üniversitesi’nin kendi arazisinde böylesine büyük bir alanı yeni kurulan üniversitemize tahsis etmesi mutluluk vericidir. Bu noktadan sonra söz konusu arazide projelerin uygulanması ve kampüsün inşaatı en kısa sürede başlayacak. Kurumsal kimlik ve vizyon açısından önemli olan kampüs şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.