Başta Adana Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, oda başkanları, bürokratlar, kentin önde gelen iş adamları ve üniversite personelinin katıldığı iftar yemeği birlik ve beraberlik havasında geçti.
 
Katılımcılar, tasavvuf müziği ve ilahiler eşliğinde oruçlarını açarak dua ettiler. Yenilen iftar yemeğinin ardından Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, ev sahibi sıfatıyla bir konuşma gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Ersoy konuşmasında Adana’nın önde gelen isimlerini ağırlamaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Adana’yı daha ileriye götürmek için özel sektör ve kamu sektörünün kenetlenip işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, “Adana BTÜ olarak üniversite-sanayi işbirliğini slogandan öteye götürmek istiyoruz. Kısa tarihimizde önemli gelişmelere imza attık. Hayırsever iş adamlarımızın da destekleriyle geçen yıl tüm öğrencilerimize burs verdik. Bu yıl da başarılı öğrencilerimize burs sağlamaya devam ediyoruz. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları birlikte hareket ederek Adanamıza sahip çıkmalıyız. Davetimize icabet edip bizleri onurlandıran Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, oda başkanlarımıza, bürokratlarımıza ve değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Adana BTÜ daima şehrin dinamikleriyle iç içe olan bir üniversite olacaktır” şeklinde konuştu.