Geçen yıl öğrenci alınan Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine ek olarak bu yıl Biyomühendislik, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, Gıda Mühendsiliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümlerine öğrenci alındı.

Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yapılan anlaşma ile açılan İnşaat Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman ortak diploma programlarına da öğrenci kayıtları başladı.

Yüzde yüz İngilizce, 20 Türk vatandaşı ve 5 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 25 öğrenci kontenjanı olan bölümlere kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren üniversiteye gelmeye başladı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, heyecanları yüzlerinden okunan öğrencilerin kayıtları ile bizzat ilgilenerek onları bilgilendirdi. Öğrenci velileriyle de tek tek ilgilenen Rektör Ersoy, üniversitenin olanakları ve hedefleri hakkında velileri bilgilendirdi.

Yeni kayıt dönemini değerlendiren Prof. Dr. Ersoy, “Yeni öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Çok özel ve ayrıcalıklı bir üniversiteye geldiklerinden emin olabilirler. Yüzde yüz İngilizce, öğrenci merkezli ve uygulamalı eğitim alarak mezun olduklarında gerekli niteliğe ve donanıma sahip olarak mezun olacaklar. Son sınıfta kendilerine iş teklifleri gelecek. Mezun takip sistemi ve kariyer merkezimizle kendilerine gereken desteği sağlayacağız. Öğrencilerimize üniversitemize hoş geldiniz diyor, yeni eğitim-öğretim döneminin hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz hem de üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm öğrencilerimize başarılarla dolu bir üniversite hayatı diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Ersoy, veliler ve öğrencilerle toplu şekilde fotoğraf çektirdi.

Adana BTÜ’de kayıtlar 5 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.