Yapılan değerlendirmel
er sonucunda proje, 100 Bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı. MFİB tarafından onaylanan projeyi Adana Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Mehmet Oruç imzaladı.
 
Proje, hem engellilerin mesleki ve teknik eğitim ile mesleki rehabilitasyonlarının hangi alanlarda olması gerektiğine yönelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek çalışmalara zemin oluşturmayı hem de engellilerin istihdamında yeni yol haritalarının belirlenmesine bölgesel olarak katkı sağlamayı hedefliyor.
 
Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy: “Bu proje, Adana Bilim ve Teknoloji Derneği’nin ilk hibe projesi olması sebebiyle önem arz etmektedir. Proje ortakları Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Seyhan İlçe Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneğidir. Proje kapsamında Adana’da yaşayan 60 engelli katılımcı bireye Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarım ve Çağrı Merkezi Operatörü elemanı alanlarında mesleki eğitimler verilerek, meslek sahibi olmaları sağlanacak ve iş gücü piyasasıyla bütünleşmeleri önündeki engeller kaldırılmış olacaktır” dedi.